ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Παρέμβαση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού -Τι θα πει

Παρέμβαση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού -Τι θα πει

 

Στις 12:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα υγειονομικά μέτρα κατά του κορωνοϊο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις τρεις ΠΝΠ για τα μέτρα για τον κορωνοϊό αναμένεται να αναφερθεί στην προσοχή που πρέπει να επιδείξουν όλοι οι Ελληνες πολίτες το επόμενο διάστημα στην εφαρμογή των μέτρων, καθώς ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας για την εξάπλωση της πανδημίας τους κορωνοϊού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός δεν αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα, ωστόσο θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι αν δεν τηρηθούν στο ακέραιο τα μέτρα που είναι τώρα σε ισχύ, τότε η κυβέρνηση θα τα κάνει πιο αυστηρά.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει εκτενή αναφορά στα πακέτα οικονομικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, αλλά και για το επίδομα των 800 ευρώ που θα λάβουν οι εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται πως θα κατατεθεί επίσης στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός το πολύ δύο σελίδων. Να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που κατατέθηκε συμπληρωματικός προϋπολογισμός ήταν το 2012, επί κυβέρνησης Παπαδήμου.

Αν κρίνουμε ότι πρέπει, θα αυστηροποιήσουμε τα μέτρα

Ενδεικτική των προθέσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν και η δήλωσή του την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για το «Βοήθεια στο σπίτι». Ανέφερε για τα μέτρα πως αν κρίνουμε, όποτε κρίνουμε, ότι πρέπει να παρέμβουμε και να αυστηροποιήσουμε κι άλλο το πλαίσιο, θα το κάνουμε.

Χαρακτηριστικά είπε: «Θα ήταν ανεπίτρεπτο αυτή τη στιγμή να κλωτσήσουμε και να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα. Αυτό σημαίνει ότι οι περιορισμοί που έχουμε ήδη υλοποιήσει θα πρέπει να εφαρμόζονται με ευλάβεια. Και οι πολύ λίγοι -γιατί είναι πολύ λίγοι τελικά- αυτοί οι οποίοι συνειδητά αποκλίνουν από αυτούς τους περιορισμούς, θα πρέπει να συνετιστούν ώστε να αντιληφθούν ότι με αυτό τον τρόπο θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους υγεία αλλά και την υγεία των ανθρώπων που αγαπούν περισσότερο, και τελικά την υγεία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Θεωρώ ότι είμαστε εδώ πάντα να μπορούμε να διορθώνουμε και να παρεμβαίνουμε όταν βλέπουμε φαινόμενα τα οποία μας δημιουργούν προβληματισμό. Καλή ώρα παρενέβησαν η Περιφέρεια και ο Δήμος για να ελέγξουν το ζήτημα στη Νέα Παραλία, έγινε άμεσα μία παρέμβαση στις τράπεζες και με ειδικό spot -το οποίο έχει από χθες δοθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης- εξηγούμε στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας γιατί δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνουν στις τράπεζες. Μάλιστα ζητούμε και τη συστράτευση των νεότερων γενιών, να βοηθήσουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες, να τους εξηγήσουν ότι μπορούν ορισμένες από τις πράξεις αυτές να τις κάνουν από το σπίτι, ώστε να μην υπάρχει αυτή η πίεση».

Οι σκέψεις για νέα μέτρα -Εξοδος με χρονικό όριο και sms

Μπορεί ο κ.Μητσοτάκης να μην αναφερθεί σε νέα μέτρα, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως το κυβερνητικό επιτελείο δεν εφησυχάζει και ήδη βρίσκονται πάνω στο τραπέζι οι σκέψεις για αυστηροποίηση των μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν σκηνικά συνωστισμού σαν αυτά έξω από τις τράπεζες, αλλά και να περιοριστούν οι μετακινήσεις.
Σε αυτά έχουν αναφερθεί τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας όσοι και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και έχουν να κάνουν με την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, θα έχουν να κάνουν κυρίως με τον χρονικό περιορισμό που θα τεθεί στις εξόδους των πολιτών.
Αυτά τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και αναμένονται άμεσα οι ανακοινώσεις, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Πέτσας, είναι τα εξής:

Τρίωρος χρονικός περιορισμός μετακίνησης πολιτών

,
περιορισμός του αριθμού μετακινήσεων του κάθε πολίτη,
χρονικό περιθώριο προσέλευσης σε υποκαταστήματα τραπεζών,
απαγόρευση μετακίνησης συγκεκριμένες ώρες της ημέρας,
κατάργηση της γραπτής δήλωσης και δήλωση μετακίνησης μόνο με SMS (θα υπάρχει καταγραφή της ώρας εξόδου, και ενδεχομένως θα περιορίσει και την έξοδο ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων).

 

Related posts

Αττική: Ανοίγουν μόνο τα Γυμνάσια – Ανοιχτά παντού τα κομμωτήρια – Ψώνια με ραντεβού για ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα – Click away τα υπόλοιπα

Newsroom

«Να επέμβει άμεσα εισαγγελέας-Ο υπαστυνόμος Μ.Λώλη ξεφτιλίζει την ελληνική σημαία»

Π. Ανδρέας Κονάνος: Άσε το παιδί σου μην το καταπιέζεις