ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΕιδήσεις

Παρίσι: Επεισοδιακή η Εργατική Πρωτομαγιά

Παρίσι: Επεισοδιακή η Εργατική Πρωτομαγιά

Διαδηλωτές σπάνε τράπεζες και χτυπούν αστυνομικούς 

 

Επεισοδιακή η Εργατική Πρωτομαγιά στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας. Οι διαδηλωτές έσπασαν Τράπεζες, βιτρίνες καταστημάτων και χτυπήθηκαν με την αστυνομία.

Ανομία και χάος στους δρόμους του Παρισιού, με αριστερούς διαδηλωτές να σπάζουν βιτρίνες καταστημάτων, παράθυρα κατοικιών και να πετούν πέτρες και πυροτεχνήματα στην αστυνομία. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τη βία χτυπώντας τους διαδηλωτές. Οι διαδηλωτές για την Εργατική Πρωτομαγιά, κατέλαβαν τους δρόμους πολλών γαλλικών πόλεων, με τις εντονότερες συγκρούσεις να λαμβάνουν χώρα στη Λυών. Μέχρι το μεσημέρι, ωστόσο, το Παρίσι έγινε το επίκεντρο των ταραχών, καθώς αναρχικοί του «μαύρου μπλοκ» διαληλώνοντας μαζί με τους παραδοσιακούς συνδικαλιστές και τα εργατικά συνδικάτα άρχισαν να σπάνε τράπεζες και καταστήματα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η αστυνομία ήταν κοντά και έδρασε δυναμικά. Οι διαδηλωτές απάντησαν με πυροτεχνήματα, με μπουκάλια και πέτρες στους αστυνομικούς.

Χρησιμοποιήθηκαν δακρυγόνα, αλλά πολλοί από τους ταραξίες ήταν προετοιμασμένοι, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες. Οι διαδηλωτές που έφθασαν κοντά στις αστυνομικές γραμμές δέχτηκαν καταιγισμό από δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού.

 

Πηγη tvopen.gr

Related posts

Διαμαρτυρίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας από αρνητές κατά του λοκντάουν – Κτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ και έγινε εκτεταμένη ρίψη χημικών

Newsroom

Σε νέα αντίμετρα προχωράει η Ρωσία ως απάντηση στις κυρώσεις ΕΕ: Χάνεται η ρωσική τουριστική αγορά

Παγώνει από σήμερα η χώρα. Νέο πολικό κύμα: «αεροχείμαρρος»

Newsroom