ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ταξίδια

Πάρος: Το νησί που μαγνητίζει και τον ποιο δύσκολο τουρίστα

Πάρος:Το νησί που μαγνητίζει και τον ποιο δύσκολο τουρίστα

Δημοφιλής προορισμός, ιδανικός για κάθε είδους διακοπών. Σε αυτό το νησί των Κυκλάδων η φυσική ομορφιά συναντά την ιστορία και την απόλαυση.

Θελκτική και δίχως απαιτήσεις. Μειλίχια και πολυδιάστατη. Θα σας προσφέρει ό,τι επιθυμείτε, αφήνοντάς σας ελεύθερο να επιλέξετε. Στο δημοφιλέστερο σύμπλεγμα νησιών στο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, η Πάρος σάς δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε τις διακοπές των ονείρων σας: Αν θέλετε να απολαύσετε τη θάλασσα, θα βρείτε παραλίες μικρές, μεγάλες, μυστικές ή φημισμένες.

Αν αναζητάτε τον άνεμο, θα τον χαρείτε άπλετο και δυνατό σε παραλίες για kite surf και windsurf, παγκόσμια γνωστές.

Αν θέλετε να ζήσετε ένα κυκλαδίτικο παραμύθι, θα σας χαρίσει άρωμα γιασεμιού και κόκκινο βουκαμβίλιας, κρυμμένα σοκάκια στην Παροικιά και απογεύματα στο λιμανάκι της Νάουσας. Αν επιθυμείτε να διασκεδάσετε έως το ξημέρωμα, θα απολαύσετε εξωτικά κοκτέιλ, μουσικές, κέφι και δυνατό ρυθμό. Αν αγαπάτε τα ταξίδια  στον χρόνο, θα επισκεφτείτε το σημαντικότερο αξιοθέατο του νησιού, τον σπουδαιότερο παλαιοχριστιανικό ναό του Αιγαίου. Θα σταθείτε με κατάνυξη στην Παναγιά την Εκατονταπυλιανή, θα ανεβείτε στο Ενετικό κάστρο στο λιμάνι, θα επισκεφθείτε τον βυζαντινό δρόμο των Λευκών. Όπως και αν έρθετε, ό,τι και αν ζητάτε, ένα είναι το βέβαιο: η Πάρος θα σας χαρίσει απλόχερα αυτό ακριβώς που επιθυμείτε!

Αξίζει να δείτε στην Πάρο

Το φημισμένο μάρμαρο της Πάρου
Σκληρό και «εύπλαστο» μαζί. Ανυπέρβλητο εξαιτίας της μοναδικής διαφάνειας και καθαρότητάς του. Επιτρέπει στο φως να το διαπερνά, προσδίδοντάς του λάμψη και χάρη απαράμιλλη. Στο μάρμαρο της Πάρου και στην τέχνη εκείνων που το «λάτρεψαν» οφείλουν την αιωνιότητά τους: η Αφροδίτη της Μήλου, ο Ερμής του Πραξιτέλη, η Νίκη της Δήλου, ο ναός του Απόλλωνα και ο θησαυρός των Σιφνίων στους Δελφούς.

Γλυπτά του ανέμου και της θάλασσας


Χρυσή άμμος κεντημένη ολόγυρα με γρανιτένιους λείους βράχους, σε απίθανα σχήματα. Τα θαλασσινά γλυπτά, που οι ντόπιοι ονομάζουν Κολυμπήθρες, μοιάζουν να σχηματίστηκαν από χέρι καλλιτεχνικό με βοηθούς τον δυνατό άνεμο και τη θυμωμένη θάλασσα του Αιγαίου.

Η Νάουσα των πειρατών


παρελθόν: ναι, το λιμανάκι της Νάουσας ήταν άντρο πειρατών. Σήμερα, οι μουσικές από τα μπαρ, η αέναη κίνηση από τα τραπεζοκαθίσματα εστιατορίων, οι νεανικές φωνές, που θέλουν να ρουφήξουν όλη τη ζωή σε ένα βράδυ, συνθέτουν ένα ζωντανό κινηματογραφικό σκηνικό που όμοιό του δύσκολα θα βρείτε σε άλλο μέρος της γης.

Θαλάσσια σπορ για πολλά μποφόρ


Φυσά. Όχι μονάχα δυνατά, αλλά και σταθερά. Το παιχνίδι με τον άνεμο στο στενό που χωρίζει την Πάρο με την Αντίπαρο δεν έχει τελειωμό. Ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ – και ειδικότερα, το kite surf και το wind surf. Η Πάρος φιλοξένησε για σειρά ετών το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πάρτε μέρος στα οργανωμένα μαθήματα που διοργανώνονται στις παραλίες της Χρυσής Ακτής και της Πούντα.

Παραλίες μοναδικές, για κάθε γούστο


Απέραντες, χρυσαφένιες, ήρεμες ή οργανωμένες. Η Πάρος διαθέτει πολλές και ξεχωριστές παραλίες: Χρυσή Ακτή, Σάντα Μαρία, Πούντα, Καλόγερος, Κολυμπήθρες. Θα δυσκολευτείτε να επιλέξετε, αλλά σίγουρα θα βρείτε κάποια που θα την αγαπήσετε για πάντα.

 

Οι κρυμμένοι θησαυροί της Πάρου

Ο Αϊ-Γιάννης ο Δέτης
Στον όρμο αυτόν της Πάρου, γνωστό ως ο όρμος του Αϊ-Γιάννη του Δέτη, ο χρόνος κυλά πιο αργά, η ηρεμία σάς μαγεύει και η λευκή κουκίδα του μοναστηριού καθαγιάζει το τοπίο. Μπορείτε να κολυμπήσετε, να περπατήσετε και να συλλογιστείτε.

Λεύκες: στην αυλή της «γαλήνης»
Ασβέστης και μάρμαρο. Συμφωνία σε λευκό. Μια αγκαλιά από σπίτια και αυλές, κτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός βουνού. Όλα σε αρμονική συνύπαρξη: κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική,  νεοκλασικά ή οθωνικά κτήρια, boutique διαμονή. Περπατήστε τες αφήνοντας το αυτοκίνητό σας, περιηγηθείτε στα γαλήνια σοκάκια τους και μην παραλείψετε να πάτε στη γιορτή του καράβολα (όπως λένε τα σαλιγκάρια) που διοργανώνεται εκεί κάθε Αύγουστο.

Μάρπησσα και Πρόδρομος: εκτός της πεπατημένης


Δύο χωριά της ενδοχώρας που αξίζει να επισκεφτείτε. Στον Πρόδρομο η είσοδος του χωριού διαθέτει θολωτή στέγη και καμπαναριό. Περπατήστε τα δρομάκια και χαρείτε τα μικρά παραδοσιακά κυκλαδίτικα σπίτια. Έπειτα επισκεφτείτε τη Μάρπησσα, ένα ακόμη χωριό του 16ου αιώνα με παραδοσιακούς ανεμόμυλους και μοναδικές σε ομορφιά και ιστορία εκκλησίες. Δύο χωριά πραγματικά αξιοθέατα!

Related posts

Σκόπελος: Το νησί με τις γαλαζοπράσινες παραλίες

Νίσυρος: Διακοπές με ρετρό χαρακτήρα και σεληνιακά τοπία

Άρτα: Εκεί που ο θρύλος συναντά την ιστορία

Newsroom