ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Βιβλίο - ΒιβλιοπαρουσιάσειςΠολιτισμός

Παρουσίαση του best seller Σασμός: Στο Public Café Συντάγματος

Παρουσίαση του best seller Σασμός: Στο Public Café Συντάγματος

Ο συγγραφέας των 250.000 αντιτύπων Σπύρος Πετρουλάκης μιλά για το βιβλίο του στο Public Café Συντάγματος.

 

Τη Δευτέρα 25/10 στις 20:00, ο συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης θα βρίσκεται στο Public Café Συντάγματος για να παρουσιάσει το best seller Σασμός, που ενέπνευσε την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά του Alpha. Μαζί του θα είναι ο ηθοποιός Δημήτρης Λάλος και ο τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας, ενώ τον συντονισμό θα κάνει η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο λυράρης Ανδρέας Φασάκης.

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και live μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και στο YouTube και μέσα από τη σελίδα των εκδόσεων Μίνωας στο Facebook.

 

Για το κοινό, υπάρχει διαθεσιμότητα 80 θέσεων, οι οποίες θα καλυφθούν ύστερα από κλήρωση. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

 

Για τους δημοσιογράφους, υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων λόγω υγειονομικών πρωτοκόλλων και θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή στο: marketing@minoas.gr 

 

* Ισχύουν υγειονομικοί όροι προσέλευσης: Η είσοδος στο Public Café Συντάγματος επιτρέπεται μόνο σε ενήλικους και σε ανήλικους από 12 ετών και άνω με την επίδειξη:

– πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης (το οποίο έχει εκδοθεί 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και διαρκεί για έξι μήνες από την ημερομηνία διενέργειας αυτού)

– αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας των πιστοποιητικών

Η είσοδος στους ανηλίκους μεταξύ 12 έως 17 ετών επιτρέπεται και κατόπιν προσκόμισης αρνητικού rapid-test, ενώ στους ανήλικους μεταξύ 5 έως 12 ετών επιτρέπεται μόνο κατόπιν προσκόμισης από τον γονέα αρνητικής δήλωσης αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) του ανήλικου τέκνου.

 

Πληροφορίες για το βιβλίο:

 

Το έκτο μυθιστόρημα του επιτυχημένου Σπύρου Πετρουλάκη, που έχει καταφέρει να κεντρίσει τους αναγνώστες από την πρώτη κιόλας σελίδα του, μας μεταφέρει στην Κρήτη, στην πατρίδα του συγγραφέα. Οι βεντέτες εκεί ανοιγοκλείνουν ακόμα και σήμερα, ολόκληρες γενιές ποτίζονται με μίσος, δημιουργώντας έναν αέναο κύκλο αντεκδίκησης, με θύματα ανθρώπους των οποίων το σφάλμα δεν είναι άλλο παρά μόνο το επώνυμό τους.

 

Ο άντρας σηκώνει το χέρι του και σημαδεύει. Οι επτά πυροβολισμοί που ακούγονται ωχριούν μπροστά στην κραυγή του παιδιού: «Πατέρα…». Αλήθεια ή πλάνη; Τυχαίο γεγονός ή βεντέτα; Οι καταστάσεις περιπλέκονται και παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή. Ακολουθεί δεύτερος θάνατος – αυτήν τη φορά μια γυναίκα. «Τις γυναίκες και τα κοπέλια δεν τα σκοτώνουν. Αλλού να ψάξετε για τον φονιά. Όχι στη βεντέτα…» Τα λόγια των μυστών ακούγονται ουτοπικά.

«Πάρε την κοπελιά μας και αλαργέψετε αμέσως από την Κρήτη. Δεν θα αργήσει να γίνει κι άλλο κακό. Φύγετε…» Μια μάνα μαζί με την κόρη της, εν μία νυκτί, εξαφανίζονται από προσώπου γης. Ένα κλειδί μένει κρεμασμένο στην πρόκα του τοίχου και μια μαντινάδα στέκει ατελείωτη. Όρη και θάλασσες, τραγούδια και κατάρες, οργή και χάδι. Μέσα στις αντιθέσεις της φωτιάς, οι άνθρωποι χτίζουν τα όνειρά τους. Ωστόσο, η θέληση και το πάθος δεν αρκούν. Τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ακαριαία.

Ένας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα, σαν εφιάλτης, σκορπά τον τρόμο ανάμεσα σε δυο χωριά της Κρήτης. Οι λέξεις ποτέ δεν είχαν αρκετή δύναμη για να περιγράψουν τόσο ακραία συναισθήματα. Τι θα μπορούσε να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο Σασμό;

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

 

Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, έχοντας ζήσει επίσης στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κατάγεται. Έχει δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Κωνσταντίνο. 

Είναι συνθέτης και στιχουργός. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις. Παράλληλα, είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δίκτυο FM. Ασχολείται με τη φωτογραφία (φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί και δημοσιευτεί σε ευρωπαϊκά περιοδικά), είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις.


Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Το παράθυρο της Νεφέλης (2014), Η εξομολόγηση (2015), H Παναγιά της φωτιάς (2016), Το τελευταίο δαχτυλίδι (2017), Αμαλία (2018), Σασμός (2019), Η νύχτα της αλήθειας (2020), Το ναυάγιο (2021), καθώς και τα βιβλία του για παιδιά Στα χνάρια του κουρσάρου Μπαρμπαρόσα (2014), Ο θησαυρός του Κυβερνήτη (2015), Ο δράκος Μπουρμπουλήθρας (2016), Η συνταγή της ευτυχίας (2016), Το αθάνατο νερό (2019), Ο δράκος Μπουρμπουλήθρας σώζει την Πρωτοχρονιά (2020) και Φρούτα και λαχανικά, εμπρός, μαρς! (2021).

 

Related posts

Σαν σήμερα έφυγε ο Βασίλης Τσιτσάνης – O Πατριάρχης του λαϊκού τραγουδιού

Newsroom

Νέα εντυπωσιακά ευρήματα ήρθαν στο φως από την ανασκαφή στην Αρχαία Τενέα

Υπουργείο Πολιτισμού: H Ακρόπολη έγινε προσβάσιμη σε άτομα με οπτική αναπηρία