ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Διεθνή ΝέαΕιδήσεις

Πατριάρχης Μόσχας: Εκκλησία και Στρατός ενωμένοι για την Ρωσία

 

Πατριάρχης Μόσχας: Εκκλησία και Στρατός ενωμένοι για την Ρωσία

Στις 14 Ιουνίου, την Ημέρα των Αγίων Πάντων, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος τέλεσε τα θυρανοίξια του Πατριαρχικού Καθεδρικού Ναού προς τιμήν της Αναστάσεως του Χριστού, δηλαδή της κύριας εκκλησίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που βρίσκεται στο Στρατιωτικό Πατριωτικό Πάρκο Πολιτισμού και Ανάπαυσης. «Πατριώτης» στο Κουμπίνκα κοντά στη Μόσχα.

 

Πριν από την έναρξη της τελετής μεγάλης αφιέρωσης, ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Σόιγκου, έφτασε στο ναό. Ο Υπουργός Άμυνας υποδέχτηκε τους βετεράνους του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου στην εκκλησία.

Στη συνέχεια, στη δυτική πύλη του ναού, οι ιεράρχες και οι κληρικοί συνάντησαν τον Πατριάρχη Κύριλλο.

Πέντε θρόνοι αφιερώθηκαν στον ναό. Ο κεντρικός θρόνος αφιερώθηκε προς τιμήν της Ανάστασης του Χριστού. Τέσσερις θρόνοι είναι αφιερωμένοι στους ουράνιους προστάτες των των Ενόπλων Δυνάμεων: ο πρίγκιπας Αλέξανδρος Νέβσκι, προστάτης άγιος των επίγειων δυνάμεων. Ο προφήτης του Θεού Ηλίας , προστάτης άγιος των αεροδιαστημικών και αερομεταφερόμενων στρατευμάτων · Ο Απόστολος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος, προστάτης άγιος του Ναυτικού. Η Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα, προστάτιδα του Πυροβολικού. Ο κάτω ναός αφιερώθηκε επίσης προς τιμήν του Πρίγκιπα Βλαντιμίρ, του Βαπτιστή των Ρως.

Στο ναό υπήρχαν μέλη της ρωσικής κυβέρνησης, του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατιωτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, βετεράνοι του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, στρατιώτες στρατιωτικών σχολών και βέβαια πληθώρα Ιεραρχών και κληρικών.

Τρεις χορωδίες ερμήνευσαν λειτουργικά άσματα.

Κατά την λιτανεία, προσφέρθηκαν επίσης αναφορές για προσευχή για να σταματήσει η εξάπλωση της λοίμωξης από τον κορονοϊό.

Μετά από μια καθαρή λιτανεία, ο Πρίγκιπας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έκανε μια προσευχή, κατά τη διάρκεια της οποίας εξαπλώθηκα η κακόβουλη πανούκλα.

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δώρισε τη θαυματουργή εικόνα Kaplunov της Θεοτόκου. Η θαυματουργή εικόνα Kaplunovskaya της Μητέρας του Θεού, θεωρείται υπεύθυνη της νίκης του Πολτάβα. Η θαυματουργή εικόνα μεταφέρθηκε από τον Μέγα Πέτρο Α΄ στο στρατόπεδο του ρωσικού στρατού κοντά στην Πολτάβα στις αρχές Ιουνίου 1709. Οι Ρώσοι στρατιώτες, όπως και ο ίδιος ο τσάρος, προσεύχονταν την παραμονή της μάχης.

Επίσης, ως δώρο στην εκκλησία, ο Πατριάρχης Κύριλλος παραχώρησε την εικόνα της Αγίας Τριάδας, μια εικόνα που βρισκόταν στο προσωπικό κελί του.

Απευθυνόμενος στο κοινό, ο Πατριάρχης είπε:

«Θα ήθελα να πω για άλλη μια φορά ότι η υπηρεσία σας προς την πατρίδα, η ζωή σας έχει μεγάλη σημασία για όλους τους ανθρώπους μας, επειδή είστε οι υπερασπιστές μας. Όλοι γνωρίζουν από την εμπειρία τι είναι ένας προστάτης. Ένας ισχυρός φίλος. Γονείς που μας προστάτευαν από λάθος πράξεις. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου που μας προστατεύουν από το έγκλημα. Τέλος, οι Ένοπλες Δυνάμεις που προστατεύουν την πατρίδα μας από εξωτερικούς εχθρούς. Όλα αυτά διασφαλίζουν την ειρηνική ζωή των ανθρώπων. Όλα αυτά παρέχουν δικαιοσύνη στη ζωή μας.

Επομένως, η αποστολή σας είναι πολύ μεγάλη. Θυμηθείτε αυτό και παραμείνετε πιστοί στον όρκο σας. Θυμηθείτε ότι πίσω από την πλάτη σας είναι οι άνθρωποι και ολόκληρη η χώρα. Και το καθήκον της Εκκλησίας είναι να προσεύχεται για εσάς, για τους κοντινούς και αγαπητούς σας, για την Πατρίδα μας. Αφήστε το ιστορικό μονοπάτι του λαού μας να ρέει σε μια αρμονία των ενόπλων δυνάμεων και της πνευματικής δύναμης της Εκκλησίας, στην αρμονία του πνευματικού και του υλικού, του κράτους και της εκκλησίας, σε ειρήνη και ευημερία. Ο Θεός παραχωρεί ότι σε αυτό το μονοπάτι θα υπάρξουν νέες νίκες, νέα επιτεύγματα και δεν θα υπάρξουν ποτέ ήττες. Είθε η ευλογία του Θεού να παραμείνει στις Ένοπλες δυνάμεις μας και στους ανθρώπους μας. “

Επιπλέον, μίλησε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σ.Σόιγκου:

«Σήμερα είναι ένα σημαντικό γεγονός για τις Ένοπλες Δυνάμεις και για τη χώρα μας. Σήμερα, ο πρώτος ναός αφιερώθηκε για να τιμήσει την 75η επέτειο της νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο , ο ναός των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι όλοι όσοι θα έρθουν εδώ θα θυμούνται τις προηγούμενες πράξεις και θα προετοιμαστούν για το μέλλον.

Τέλος ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανακοίνωσε την απόφαση να αναλάβει τα καθήκοντα του πρωτοπρεσβύτερου του καθεδρικού ναού της Αναστάσεως.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Οι Αγρότες ζεσταίνουν τις μηχανές και τις επόμενες ημέρες στήνουν μπλόκα στην Εθνική

Βόμβες Δένδια για Λωζάννη 12 μίλια και συμφωνία Βερολίνου

Newsroom

Καθηγητής Γουργουλιάνης για κορονοϊό: «Αποκτήσαμε ανοσία που δεν ξέρουμε πόσο κρατά»

Newsroom