ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Περπατάτε Ξυπόλητοι Γιατί Κάνει Καλό

Πώς η γείωση σας καθαρίζει από το ενεργειακό φορτίο της τεχνολογίας.

Πάλι ψάχνεις τις ακριβές ή ανατομικές σαγιονάρες σου, για να πας από την ξαπλώστρα της παραλίας μέχρι την άκρη του γιαλού;

Μήπως να κάνεις την κίνηση «κλειδί», που θα απελευθερώσει το σώμα και την ψυχή σου από πλαίσια που περιορίζουν; Περπάτα ξυπόλυτος και θα μας θυμηθείς. Εξάλλου, το περπάτημα με γυμνά πόδια, γνωστό και ως «γείωση», μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία σου.

Γιατί όμως κάνει καλό να περπατάμε ξυπόλητοι;

Πρώτον και κύριο, επειδή οι άνθρωποι είμαστε σχεδιασμένοι και προγραμματισμένοι από τη φύση να περπατάμε και πολύ και ξυπόλυτοι. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Τhe Foot και συνέκρινε τα πόδια μεταξύ πρωτόγονων και σύγχρονων ανθρώπων, αποδείχθηκε ότι οι πρώτοι είχαν πιο υγιή πέλματα. Επιπλέον, περπατώντας ξυπόλυτοι ερχόμαστε σε πιο άμεση επαφή με τη φύση, της οποίας, ιδιαίτερα αν κατοικούμε στην πόλη, ξεχνάμε ότι αποτελούμε κομμάτι. Υπάρχει όμως και κάτι περισσότερο από αυτό. Τα οφέλη της γείωσης είναι κάτι που συζητιέται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Πέρα όμως από τάση της εποχής φαίνεται ότι είναι και επιστημονικά τεκμηριωμένη.

Τι σημαίνει γείωση

Γείωση σημαίνει περπάτημα χωρίς παπούτσια στο χώμα, το γρασίδι, τα βότσαλα ή την άμμο. Δηλαδή σε κάθε φυσική επιφάνεια. Πώς όμως και γιατί μπορεί αυτό να ωφελήσει τον ανθρώπινο οργανισμό; Σύμφωνα με τους ειδικούς που ασχολούνται με το συγκεκριμένο πεδίο, η γη έχει το δικό της φυσικό ηλεκτρικό φορτίο, που φαίνεται να μας κάνει καλό, όταν ερχόμαστε σε επαφή μ’ αυτό. Πατώντας στο έδαφος με γυμνά πόδια, επιτρέπουμε στο σώμα μας να γειωθεί και να μεταφερθούν σ’ αυτό ελεύθερα ηλεκτρόνια της γης, τα οποία εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για τις φλεγμονές και φθορές του οργανισμού. Σύμφωνα με τον Clinton Ober, συγγραφέα του βιβλίου «Earthing: The most important health discovery ever?», όταν περπατάμε ξυπόλητοι στη φύση, το σώμα μας λειτουργεί σαν μπαταρία.

Πιο συγκεκριμένα, φορτίζεται μέσω των πελμάτων από τα αρνητικά ιόντα της γης, πράγμα που εξισορροπεί τον είδη φορτισμένο με πολλά θετικά ιόντα οργανισμό μας. Γιατί όμως είμαστε φορτισμένοι με πολλά θετικά ιόντα;

Ένας λόγος είναι η υπερβολική μας έκθεση στην ενέργεια των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που υπάρχουν γύρω μας, εντός σπιτιού και γραφείου.

Ένας ακόμα ειδικός στο πεδίο της γείωσης, ο Dr. James L. Oschman, εξηγεί πως, όταν περπατάμε ξυπόλητοι στη φύση, το φυσικό ηλεκτρικό πεδίο της γης εξισορροπεί το δικό μας ηλεκτρικό φορτίο, πράγμα που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του χρόνιου πόνου, να βελτιώσει τον ύπνο και τη λειτουργία του ενδοκρινολογικού συστήματος και ν’ αυξήσει την ενέργειά μας.

Τι άλλο χρειάζεται να ξέρεις

Ότι η γείωση αποδίδει καλύτερα σε υγρή άμμο, επειδή το θαλασσινό νερό είναι άριστος αγωγός του ηλεκτρισμού. Ένας λόγος παραπάνω, για να απολαύσεις το περπάτημα στις αμμουδερές παραλίες χωρίς παπούτσια ή τις σαγιονάρες σου.

Πέρα όμως από τους συγκεκριμένους υπέρμαχους της γείωσης, όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι το περπάτημα με γυμνά πόδια έχει μια σειρά από οφέλη στην υγεία. Το καλύτερο λοιπόν που έχεις να κάνεις είναι να το δοκιμάσεις!

Το μόνο που χρειάζεται να θυμάσαι όμως είναι ότι, έξω από την ασφάλεια των παπουτσιών, χρειάζεται να περπατάς πιο προσεκτικά, για να μην τραυματιστείς.

 

Όλα τα παραπάνω αρκούν για να πετάξεις τα παπούτσια σου!

 

 

 

Πηγή thriveglobal.gr

Related posts

Δ.Γάκης: «Αν επιβεβαιωθεί πως οι Γάλλοι ειδικοί έχουν δίκιο θα θρηνήσουμε πολλά θύματα»

Newsroom

Συνταγή θαύμα: Θεραπεύει πόνους στις αρθρώσεις σε 7 μόλις μέρες!

Newsroom

Η επόμενη μέρα των καταστροφικών γεγονότων και οι ψυχολογικές επιπτώσεις

Newsroom