ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή Νέα

Πετρέλαιο: Πέφτουν οι τιμές καθώς αυξάνεται ο φόβος για το χρέος των ΗΠΑ

oil-petrelaio

Πετρέλαιο: Πέφτουν οι τιμές καθώς αυξάνεται ο φόβος για το χρέος των ΗΠΑ – Σε αναμονή ο ΟΠΕΚ

 

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Rating υποβάθμισε σε «αρνητική» την προοπτική του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου των ΗΠΑ, το οποίο τοποθετεί στη βαθμίδα AAA, την υψηλότερη δυνατή, εξαιτίας του κινδύνου η χώρα να κηρύξει στάση πληρωμών

 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν καθώς εντείνονται οι ανησυχίες σχετικά με το αδιέξοδο για το αμερικανικό χρέος ενώ η Ρωσία υποβάθμισε τις πιθανότητες να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή ο ΟΠΕΚ+.

Το West Texas Intermediate έπεσε προς τα 74 δολάρια το βαρέλι μετά από ράλι σχεδόν 4% τις τρεις προηγούμενες ημέρες, καθώς τα αμερικανικά αποθέματα αργού βυθίστηκαν και η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε τους κερδοσκόπους να «προσέχουν».

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Rating υποβάθμισε σε «αρνητική» την προοπτική του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου των ΗΠΑ, το οποίο τοποθετεί στη βαθμίδα AAA, την υψηλότερη δυνατή, εξαιτίας του κινδύνου η χώρα να κηρύξει στάση πληρωμών.

Γενικά, η κίνηση αυτή αφήνει να εννοηθεί πως είναι πιθανή η υποβάθμιση του αξιόχρεου από τον οίκο το προσεχές διάστημα.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του είναι απίθανο να λάβουν νέα μέτρα στις αρχές Ιουνίου, στην πρώτη τους δια ζώσης συνάντηση έπειτα από έξι μήνες, μετά την πρόσφατη απόφαση για μείωση της παραγωγής, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestia.

Το αργό έχει υποχωρήσει σχεδόν 8% για το έτος, λόγω της αδύναμης κινεζικής ανάπτυξης και της αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ. Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τείνουν προς παύση των αυξήσεων των επιτοκίων τον Ιούνιο, αν και κάποιοι έστειλαν σήμα ότι δεν είναι ακόμη έτοιμοι να τερματίσουν τη μάχη τους κατά του πληθωρισμού.

«Οι προοπτικές για την αγορά πετρελαίου φαίνονται φτωχές προς το παρόν: μακροοικονομικοί παράγοντες όπως οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία για το χρέος των ΗΠΑ και η αυστηρότερη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ επιβαρύνουν τις τιμές, δήλωσε ο Sean Lim, αναλυτής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην RHB Investment Bank Bhd στην Κουάλα Λουμπούρ. Παρόλα αυτά, καθώς η ανάκαμψη της Κίνας παίρνει φόρα, οι τιμές θα πρέπει να ανέβουν κατά το δεύτερο εξάμηνο, τόνισε.

 

 

Με πληροφορίες από Bloomberg

Related posts

Ύπουλα παιχνίδια του Βερολίνου:Ζήτησε άδεια από την Τουρκία για να κάνει έρευνες στα Κύθηρα!

Newsroom

Απειλούν «τους πάντες» οι Τούρκοι: «Αν βάλετε κυρώσεις, τελειώνουν τα πάντα»

AFP: Επιστρέφουν στη βάση τους κάποιες ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται κοντά στην Ουκρανία

Newsroom