ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΡοή Ειδήσεων

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ποια μέτρα εξετάζονται για όσους νοσούν

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ποια μέτρα εξετάζονται για όσους νοσούν

Ποιες περιπτώσεις αφορά το μέτρο του προσωρινού «παγώματος» του πιστοποιητικού εμβολιασμού που εξετάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

Μια σειρά νέων κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την καλύτερη απόδοση του προγράμματος εμβολιασμού της χώρας μας ετοιμάζει η κυβέρνηση. Ο στόχος είναι να καλυφθούν τα κενά που προκύπτουν όσον αφορά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης.

Το ενδεχόμενο του προσωρινού «παγώματος» του πιστοποιητικού εμβολιασμού εξετάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως ανέφερε εχθές ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, ανοίγοντας νέο παράθυρο αλλαγών. Η συγκεκριμένη αλλαγή θα αφορά αποκλειστικά στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες που νόσησαν από κορωνοϊό, με δεδομένο ότι μεσολαβεί ένα διάστημα δεκατεσσάρων ημερών μέχρι την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησής τους, το οποίο έχει τρίμηνη διάρκεια, επιτρέποντάς τους να κυκλοφορούν εκ νέου κανονικά.

Όπως είπε χθές ο κ. Γεωργαντάς, το πιστοποιητικό εξετάζεται να ακυρώνεται έως την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης του πολίτη.

 

Κλείδωσε η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στο 7μηνο

«Έχει κλειδώσει ότι το πιστοποιητικό των 7 μηνών θα μεταφερθεί σε όλες τις ηλικίες, αν κάποιος δεν έχει κάνει τρίτη δόση στο 7μηνο θα θεωρείται ανεμβολίαστος» διεμήνυσε εχθές ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Θα το ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες τόνισε ο υπουργός.

Related posts

Βασιλακόπουλος: Nα επιτραπούν οι μετακινήσεις

Newsroom

Νικήτας Κακλαμάνης: «Ντροπή για τη Δύση, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ , το ξέπλυμα της Τουρκίας»!

Newsroom

Παγώνη – Μέσα Σεπτέμβρη πετάμε τις μάσκες

Newsroom