ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ειδήσεις

Πληρώνεται σήμερα 15/6 το επίδομα των 534 ευρώ-Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Κοινωνικό

Πληρώνεται σήμερα 15/6 το επίδομα των 534 ευρώ-Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Κοινωνικό

Πιστώνεται σήμερα, 15 Ιουνίου, η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που παρέμειναν σε αναστολής εργασίας ολόκληρο τον Μάιο ή θεωρούνταν πληττόμενες, βάσει των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Αν και αρχικά οι πληρωμές είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν την περασμένη Τετάρτη 10 Ιουνίου, πήραν αναβολή για την προηγούμενη Παρασκευή 12/6, ωστόσο ούτε τότε κατέστη δυνατή η καταβολή του επιδόματος, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων. Έτσι, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε ότι η πληρωμή των δικαιούχων θα γίνει σήμερα.

 

Δικαιούχοι
Το επίδομα συνολικού ύψους 208,15 εκατ. ευρώ αναμένεται να λάβουν 526.051 δικαιούχοι και κυμαίνεται από 17,8-534 ευρώ, ανάλογα με τις ημέρες αναστολής της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

 

Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι:
– οι εργαζόμενοι  των επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή,  όπως  για παράδειγμα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και οι επιχειρήσεις εστίασης.

– οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν μέσα τον Μάιο και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής
– οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που πλήττονται βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

Τα ποσά ….

Τα ποσά που θα λάβουν οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις πληττόμενες βάσει των ΚΑΔ διαμορφώνονται ανάλογα με τις μέρες που που δηλώθηκαν σε παράταση αναστολής ως εξής:
-για παράταση αναστολής 10 ημέρων (έναρξη αναστολής 7/4) – αποζημίωση 178 ευρώ
-για παράταση αναστολής 15 ημέρων (έναρξη αναστολής 2/4) – αποζημίωση 267 ευρώ
-για παράταση αναστολής 20 ημέρων (έναρξη αναστολής 28/3) – αποζημίωση 356 ευρώ
-για παράταση αναστολής 25 ημέρων (έναρξη αναστολής 23/3) – αποζημίωση 445 ευρώ.

Το χρονικό διάστημα της παράτασης εξαρτάται από την αρχική ημερομηνία της αναστολής και μπορεί να κυμαίνεται από 1 έως 27 ημέρες.

 

Related posts

Λίγο μετά το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και ξεκίνησε «εσωκομματικός πόλεμος» γιατί άραγε;

Το ερευνητικό Oruc Reis σε απόσταση 6,8 μιλίων έξω από την Στρογγύλη

Newsroom

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Die Welt : O Ρ.Τ.Ερντογάν ζητεί από τους στρατηγούς τους «να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο, ή να καταρρίψουν ένα ελληνικό μαχητικό»