ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Ποια είναι τα σημάδια που μαρτυρούν ότι έχεις βρει τον άνθρωπό σου;

Ποια είναι τα σημάδια που μαρτυρούν ότι έχεις βρει τον άνθρωπό σου;

Τι σημαίνει όμως αυτό το «άλλο μας μισό» και κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα; Ποια είναι τα σημάδια αυτά που μαρτυρούν ότι ο σύντροφος που έχουμε δίπλα μας είναι αυτός με τον οποίο μπορούμε να συμπορευτούμε σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας;

 

Από πολύ μικροί γαλουχούμαστε με την ιδέα πως μεγαλώνοντας θα βρούμε το «άλλο μας μισό» και θα ζήσουμε ευτυχισμένοι, όπως στα παραμύθια του Disney. Τι σημαίνει όμως αυτό το «άλλο μας μισό» και κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα; Ποια είναι τα σημάδια αυτά που μαρτυρούν ότι ο σύντροφος που έχουμε δίπλα μας είναι αυτός με τον οποίο μπορούμε να συμπορευτούμε σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας;

Αρχικά, είναι σημαντικό να εστιάσουμε στην έννοια του «μισού». Ενώ γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει με την αντίληψη αυτή είναι βασικό να τονίσουμε πως στόχος δεν είναι να έχουμε δίπλα μας ένα μισό αλλά έναν άνθρωπο ολοκληρωμένο με τις δικές τους ιδέες, πεποιθήσεις και τη δική του ανεξάρτητη ζωή. Δύο σύντροφοι είναι πραγματικά ευτυχισμένοι όταν ο κάθε ένας από αυτούς νιώθει καλά με τον εαυτό του και τη ζωή του και επιλέγει να συμπορευτεί με έναν άλλο εξίσου ολοκληρωμένο άνθρωπο. Όταν ψάχνουμε για μισά σημαίνει ότι εμείς οι ίδιοι έχουμε δυσκολίες με τον εαυτό μας και προσπαθούμε μέσα από τον άλλο να γίνουμε ευτυχισμένοι. Η ευτυχία δεν έρχεται μέσα από ένα σύντροφο αλλά μέσα από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Έχουμε βρει λοιπόν έναν άνθρωπο με τον οποίο αισθανόμαστε πολύ καλά, περνάμε όμορφα μαζί του και κάπου εκεί εμφανίζονται οι πρώτες σκέψεις «και πώς μπορώ εγώ να είμαι σίγουρη ότι αυτός είναι ο άνθρωπός μου;». Αυτή είναι μία ερώτηση που πολλοί άνθρωποι μου κάνουν στο γραφείο μου αρκετά συχνά.

Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά τα οποία σας βοηθούν να διακρίνετε αν ο άνθρωπος που έχετε δίπλα σας θα μπορούσε να είναι ο συμπορευτής για την υπόλοιπη ζωή σας.

  • Είστε πολύ καλά φιλαράκια. Μπορεί να θεωρούμε πως η ερωτική μας σχέση δε χρειάζεται να έχει τα χαρακτηριστικά των καλών φιλικών σχέσεων αυτό όμως διαψεύδεται. Δύο σύντροφοι είναι σημαντικό να νιώθουν οικειότητα ο ένας με τον άλλο, να απολαμβάνουν τις κουβέντες που κάνουν, όπως κάνουμε με τους καλύτερους μας φίλους, να μοιράζονται την ίδια αίσθηση του χιούμορ, να έχουν κοινές δραστηριότητες που και οι δύο αγαπούν να κάνουν. Μια γερή φιλία αποτελεί τη βάση μιας σταθερής συντροφικής σχέσης χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να ταιριάζετε και σε όλα.
  • Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός ακόμα και στις διαφωνίες. Είναι απολύτως αναμενόμενο ένα ζευγάρι να έχει διαφωνίες για διάφορα θέματα. Είναι σημαντικός όμως ο τρόπος που εκφράζουμε τις διαφωνίες και τις αντιρρήσεις μας. Αν λοιπόν κάθε φορά που υπάρχει μια διαφωνία εσείς το συζητάτε με τον άνθρωπό σας χωρίς φωνές και απειλές για χωρισμό, αλλά δείχνοντας αποδοχή και κατανόηση στη διαφορετικότητα του άλλου τότε η σχέση σας έχει πολύ καλά θεμέλια.
  • Νιώθεις άνετα με το να είσαι απλά ο εαυτός σου και τίποτα περισσότερο. Πολλές φορές προσπαθούμε να κρύψουμε τα ελαττώματα και τις αδυναμίες μας από το σύντροφό μας για να μη του χαλάσουμε την εικόνα που έχει για εμάς. Όταν θα βρεις τον άνθρωπό σου το μόνο που κάνεις είναι να είσαι απλά ο εαυτός σου με τις αδυναμίες σου, τα λάθη σου, τις δύσκολές σου στιγμές και είσαι άνετα όταν σε βλέπει έτσι. Όταν είμαστε σε μια πραγματικά ισορροπημένη σχέση δεν προσπαθούμε να δείχνουμε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε. Και όταν είμαστε ευτυχισμένοι ο άνθρωπός μας, μάς βγάζει προς τα έξω την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.
  • Έχετε τους ίδιους στόχους για το μέλλον.Αυτό αποτελεί και έναν από τους βασικότερους παράγοντες πρόβλεψης για μια ευτυχισμένη συντροφική σχέση. Βλέπετε και οι δύο το μέλλον με τον ίδιο τρόπο και θέλετε τα ίδια πράγματα. Για παράδειγμα αναφορικά με τη δημιουργία οικογένειας, τα μελλοντικά σχέδια και τις αξίες που έχει ο κάθε σύντροφος. Μπορεί να είστε με έναν σύντροφο που τον αγαπάτε πολύ, περνάτε καλά μαζί του αλλά δεν έχετε τους ίδιους μελλοντικούς στόχους. Ξέρετε ήδη από την αρχή ότι η σχέση αυτή έχει ημερομηνία λήξης.

Παραπάνω αναφέρθηκαν ορισμένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά, τα οποία μέσα από επιστημονικές μελέτες στο πεδίο των διαπροσωπικών σχέσεων έχουν φανεί να χαρακτηρίζουν μακροχρόνιες ευτυχισμένες σχέσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλα εξίσου σημαντικά χαρακτηριστικά. Αν λοιπόν ο σύντροφός σου έχει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά τότε είσαι πολύ τυχερή γιατί έχεις βρει τον άνθρωπό σου!

Εξάλλου υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία και ευτυχία από το να αγαπάς και να αγαπιέσαι;

 

Ελευθερία Μελ. Μουστάκα

Related posts

Συνεχίζονται οι ανακλήσεις φαρμάκων για το στομάχι στη χώρα μας – Τι συμβαίνει άραγε;

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Διακόπτει κάθε συνεργασία με την κυβέρνηση μέχρι την ανάκληση της ΠΝΠ για την επίταξη

Newsroom

Κ. Πιερρακάκης: Ο ΑΦΜ θα μπει στις νέες ψηφιακές ταυτότητες και γίνεται ο μοναδικός αριθμός για όλες τις συναλλαγές με κράτος-επιχειρήσεις

Newsroom