ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Ποιες είναι οι «Τροφές υψηλού κινδύνου πνιγμονής» για παιδιά και ενήλικες και τι κάνουμε για να τους σώσουμε από πιθανόν πνιγμό ;

 

Ποιες είναι οι «Τροφές υψηλού κινδύνου πνιγμονής» για παιδιά και ενήλικες και τι κάνουμε για να  τους σώσουμε από πιθανόν πνιγμό ;

Τι κάνουμε για να σώσουμε από πνιγμονή ένα παιδί ή έναν ενήλικα  που έχει καταπιεί ένα ξένο σώμα ή έχει “στραβοκαταπιεί” το φαγητό του;Τι είναι η Συσκευή Lifevac πόσο σωτήρια μπορεί να είναι στην αντιμετώπιση της Πνιγμονής;

Η Πνιγμονή είναι μια κατάσταση στην οποία συχνά είμαστε μάρτυρες.Ευτυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις τα άτομα,που το παθαίνουν καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μόνοι τους.Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι 400 παιδιά και 3000 ενήλικες χάνουν την ζωή τους μετά από απόφραξη των αναπνευστικών οδών από εισρόφηση ξένου σώματος. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία  η Πνιγμονή συγκαταλέγεται στις 5 κύριες αιτίες Θανάτου από ακούσιο τραυματισμό.

Ποιος βρίσκεται σε κίνδυνο;Όλοι μας!!

Αν και η πλειοψηφία των περιστατικών πνιγμονής συμβαίνει στην πολύ μικρή και πολύ μεγάλη ηλικία, κανείς δεν είναι εντελώς “άνοσος”, ούτε καν οι υγιείς νέοι ενήλικες.

Η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη αντιμετώπιση της Πνιγμονής.

Προκειμένου να αποφύγετε ένα περιστατικό Πνιγμονής στα παιδιά:

Για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες:

Όσον αφορά τις τροφές επιλέξτε καλύτερα ψάρι σε φιλέτο, κιμά, σούπες, σοκολάτα ( αν κολλήσει θα λιώσει), κομπόστα μήλου, πουτίγκα και ζελέ, ελαφρά ψημένο ψωμί με βούτυρο ή μαρμελάδα. Επίσης:

 

Αν προσφέρετε μήλα φροντίστε να είναι ξεφλουδισμένα.

Δημιουργήστε μια χαλαρή ατμόσφαιρα ώστε η κατανάλωση του φαγητού να μην γίνετε γρήγορα.Μην επιτρέπετε την κατανάλωση τροφής όταν το άτομο περπατάει ή κινείται με ταχύτητα.

 

  • Μάθετε CPR και την τεχνική Heimlich

 

Αν παρόλα αυτά συμβεί ένα τέτοιο περιστατικό και χρειαστεί να δώσετε τις πρώτες βοήθειες σε κάποιο άτομο που του έχει «σταθεί» κάτι στο λαιμό,είναι χρήσιμο να ακολουθήσετε κάποια απλά βήματα που μπορεί να το αντιμετωπίσουν με επιτυχία.

Καταρχάς δεν χρειάζεται πανικός.Μερικές γρήγορες κινήσεις μπορούν να αποβούν σωτήριες.

Ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος είναι

Τι είναι η Συσκευή LifeVac

Πρόκειται για μια Ιατρική Συσκευή (SingleUseMedicalDevice) που παράγεται στις ΗΠΑ

και έχει φέρει επανάσταση, για πρώτη φορά παγκοσμίως, στον τρόπο αντιμετώπισης της

Πνιγμονής.

Απευθύνεται σε όλους γιατί για την χρήση του δεν απαιτείται καμία ειδική εκπαίδευση ούτε

εξειδικευμένες ιατρικές γνώσεις, καθώς εφαρμόζεται με τρείς (3) απλές κινήσεις και χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια.

Ήρθε να καλύψει το “κενό” που ανέκαθεν υπήρχε μετά την “αποτυχία” εφαρμογής της μεθόδου Heimlich.

Το ξένο σώμα εξακολουθούσε να φράζει τον αεραγωγό με αποτέλεσμα η έλλειψη οξυγόνου να παρατείνεται οδηγώντας σε ανεπανόρθωτες εγκεφαλικές βλάβες οι οποίες προκειμένου να αποφευχθούν απαιτούσαν την αναγκαστική χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή σε συνδυασμό με Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.

Με το LifeVac  όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν καθώς επιστημονικές μελέτες, με τελευταία αυτή που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Emergency Medicine απέδειξαν ότι το LifeVac αφαίρεσε το ξένο σώμα επιτυχώς 49/50 φορές στην πρώτη εφαρμογή!!!

ToLifeVac έχει σχεδιαστεί με μία πατενταρισμένη βαλβίδα η οποία αποτρέπει τον αέρα από το εξέλθει μέσα από τη μάσκα. Αυτή η πατενταρισμένη βαλβίδα έχει σχεδιαστεί ώστε να αποτρέπει στον αέρα να ωθεί τρόφιμα και αντικείμενα, που έχουν φράξει τον αεραγωγό, προς τα κάτω. Η μοναδική αυτή σχεδίαση δημιουργεί αναρρόφηση αποκλειστικά και μόνο προς μία κατεύθυνση, προς τα πάνω-έξω!!!!, για την απομάκρυνση του φαγητού ή του

αντικειμένου που φράσει τον αεραγωγό σε περίπτωση πνιγμονής.

Η διάρκεια της αναρρόφησης είναι ελάχιστη και έτσι το LifeVac είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και ήδη έχει σώσει 3 ζωές στην Ελλάδα..

Περισσότερες πληροφορίες για την συσκευή LifeVac στο www.lifevac.life

 

 

 

 

 

Related posts

Το σπανάκι βοηθάει στο αδυνάτισμα

Ευλογιά των πιθήκων: Σε ετοιμότητα ο ΕΟΔΥ – Ποια είναι τα συμπτώματα και πόσο επικίνδυνη θεωρείτε;

Newsroom

Παίζεις συνέχεια με το κινητό σου; Κόψε τη συνήθεια βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Newsroom