Κοινοποιείστε το άρθρο

Ποιες βλάβες επιφέρει η χρήση μάσκας στον ανθρώπινο οργανισμό

Γράφει ο παιδίατρος Απόστολος Ζέρβας

«Η εκτεταμένη χρήση μάσκας αποδεδειγμένα επιφέρει σημαντικές ψυχολογικές & σωματικές βλάβες»

 • Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστούσε τον Απρίλιο 2020 την χρήση μάσκας μόνον από ασθενείς και το Υγειονομικό_προσωπικό , ενώ δεν θεωρούσε απαραίτητη την τακτική χρήση της από τον γενικό πληθυσμό ..
 • Μετά από δύο μήνες ( Ιούνιος 2020 ) συνιστούσε την χρήση μάσκας και από υγιείς , σε χώρους πολυσύχναστους ..
 • Από μια ανάλυση πολλών μελετών ,

η οποία δημοσιεύτηκε στο #LANCET , αποδεικνύεται ότι δεν προέκυψε κανένα όφελος από την γενικευμένη χρήση μάσκας , ενώ κάποια αξία έχει η κοινωνική_απόσταση του ενός μέτρου για την αποφυγή μετάδοσης ..

 • Υπάρχουν επιστημονικές εργασίες

οι οποίες αναφέρουν σημαντικές παρενέργειες που προκύπτουν από την καθημερινή χρήση μάσκας και τεκμηριώνονται με συγκεκριμένες μετρήσεις :

 1. Η συγκέντρωση οξυγόνου ( Ο2 ) κάτω από την μάσκα παρουσιάζει σημαντική μείωση ( υποξία )κατά 12,4%, σε σχέση με τον αέρα της ατμόσφαιρας ( 18,3% αντί για 20,9%) ..
 2. Υπάρχει αύξηση της συγκέντρωσης του διοξειδίου του άνθρακος CO2 (υπερκαπνία ) κάτω από την μάσκα , μάλιστα σε τρομακτικά επίπεδα , περίπου 30 φορές ( 14.142 ppm, αντί για 464 ppm ) ..
 • Αυτές οι δύο διαταραχές των αερίων προκαλούν διάφορα προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό :

1 . Αύξηση αναπνευστικής αντίστασης

( μεταξύ εισπνοής-εκπνοής ) της τάξης του 128% ..

 1. Αύξηση του όγκου του νεκρού χώρου κατά 80% ..
 • Τα ανωτέρω έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση της ανταλλαγής αερίων κατά 37% ..

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ :

 1. Αύξηση της υγρασίας και της θερμοκρασίας κάτω από την μάσκα , με αποτέλεσμα να ευνοείται η ανάπτυξη λοιμώξεων από μικρόβια – ιούς και μύκητες ..
 2. Αύξηση των καρδιακών παλμών – της αρτηριακής πίεσης όπως και κόπωση ακόμη και κατόπιν ελαφράς άσκησης ( είναι ιδιαίτερα εμφανές σε αθλητές και στα παιδιά κατά το μάθημα της γυμναστικής ) ..
 • Η υποξία προκαλεί σύσπαση της πνευμονικής αρτηρίας και η υπερκαπνία #αγγειοδιαστολή των αγγείων του εγκεφάλου , όποτε έχουμε αντιστοίχως μικρό πνευμονικό και εγκεφαλικό οίδημα με αποτέλεσμα

οι άνθρωποι να παραπονούνται για συμπτώματα όπως : αναπνευστική δυσφορία – ζάλη – κεφαλαλγίας και υπνηλία ..

What’s your Reaction?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο