ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Αποστολική ΔιακονίαΟρθοδοξία

Ποιο ήταν το κρυφό σχέδιο ; (βίντεο)

 

Ποιο ήταν το κρυφό σχέδιο και για ποιο λόγο το σχέδιο ήταν κρυφό; (βίντεο)

Με την βοήθεια του Θεού, που ζήτησε στην θερμή προσευχή της η Ιουδίθ, το σχέδιο εκπληρώθηκε με κάθε επιτυχία. Ήταν σχέδιο που δεν έπρεπε να το μάθουν πολλοί για να μπορέσει να επιτύχει και να σώσει τους Ισραηλίτες.

Η προσευχή της θερμή και θεολογικότατη παρόλο που ήταν στην εποχή της Παλαιάς Διαθήκης, μια προσευχή που άκουσε ο Θεός και η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει ένα δείγμα προσευχής για εμάς τους χριστιανούς.

Ταυτόχρονα μέσα στην προσευχή της Ιουδίθ, βλέπουμε αρκετές ονομασίες που δίνει στον Θεό. Από την άλλη πλευρά, οι Ισραηλίτες βρισκόντουσαν σε μετάνοια και είχαν την ευλογία και προστασία του Θεού.

Όταν κι εμείς βρισκόμαστε σε μετάνοια εφαρμόζοντας το θέλημα του Θεού και μένοντας μακριά από την αμαρτία, τότε έχουμε την ευλογία Του, την εύνοιά Του, την προστασία Του καθημερινά στη ζωή μας.

Το σχέδιο που είχε η Ιουδίθ, αν το δούμε παραβολικά στη ζωή μας, τότε χρειάζεται κι εμείς να καταστρώνουμε «σχέδια» με την βοήθεια του Θεού, έναντι του πονηρού διαβόλου. Να ζητάμε την βοήθεια του Θεού στην προσευχή μας, με τον ίδιο τρόπο που την ζήτησε και η Ιουδίθ και τότε θα νικάμε και θα κατατροπώνουμε τον πονηρό διάβολο.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Ανοίγει και πάλι τις πύλες του ο 105 ετών ναός Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης του Καΐρου

Newsroom

Μισούν τη σημαία και την Εκκλησία μας

Newsroom

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: «ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ, ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΨΥΧΩΘΟΥΝ!»