Κοινοποιείστε το άρθρο

Ποιοι πιέζουν τον πρωθυπουργό για πρόωρες εκλογές μέσα από το Μαξίμου

Δεν είναι ανυπόστατη η φήμη που θέλει στενούς επιτελείς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να εισηγούνται πρόωρες εκλογές όταν η πανδημία το επιτρέψει.

Ακόμα δηλαδή και τον Μάιο η τον Ιούνιο 

Για την ακρίβεια, οι πληροφορίες μου θέλουν και κορυφαία στελέχη του μεγάρου Μαξίμου, έστω κι αν έχουν αντικρουόμενες θέσεις σε πολλά θέματα, να συμφωνούν στην αναγκαιότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πίεση που ασκεί τόσο ο Άκης Σκέρτσος όσο και ο Γιώργος Γεραπετρίτης προς αυτή την κατεύθυνση.

Εκμεταλλευόμενοι πάντα τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν άνετη επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παρά το ότι ακόμα και με επαναληπτικές εκλογές που θα γίνουν με ενισχυμένη αναλογική, δεν βλέπουν αυτοδυναμία.

Αυτό που φοβίζει πολλούς μέσα στο μέγαρο Μαξίμου, είναι το προηγούμενο του Γιώργου Παπανδρέου. Ούτως πρωθυπουργού που μπορεί οι δημοσκοπήσεις να τον έδειχναν να προηγείται μέχρι και την τελευταία στιγμή, σε ένα βράδυ όμως καθαιρέθηκε από πρωθυπουργός με συνοπτικές διαδικασίες. Το φάντασμα της περίπτωσης Παπανδρέου λοιπόν στοιχειώνει το μέγαρο Μαξίμου, ειδικά όσους γνωρίζουν ότι μετά το καλοκαίρι οι καταστάσεις θα τεθούν εκτός ελέγχου με εκτόξευση της φτώχειας και της ανεργίας.

Στο οικονομικό επιτελείο όμως φοβούνται και την επιβεβαίωση ενός σεναρίου που μπορεί να αποδειχθεί ολέθριο για την ελληνική οικονομία. Την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού. Κάτι τέτοιο θα θέσει αυτομάτως το ελληνικό δημόσιο χρέος ως μη βιώσιμο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και τώρα δεν θα μιλάμε απλώς για ένα μνημόνιο, αλλά για μία ολοκληρωτική εκχώρηση κάθε ικμάδας Δημοσίου και ιδιωτικού πλούτου, σε όποιον φορέα αναλάβει τον ρόλο που το 2010 ανέλαβε το ΔΝΤ. Γεγονός που θα συντρίψει όποια κυβερνήση πάρει αυτή την απόφαση.

Γι’ αυτό και υπάρχουν φωνές στο Μαξίμου που θέλουν ανανέωση της λαϊκής εντολής, έστω κι αν αυτό σημαίνει οικουμενική κυβέρνηση την επόμενη μέρα.

 

 

 

 

Πηγη

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο