ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

«Μυρίζει πολιτειακή ανωμαλία» από τους κουκουλοφόρους της Αθήνας – Ζητούν ταυτότητες και ψάχνουν αστυνομικούς

«Μυρίζει πολιτειακή ανωμαλία» από τους κουκουλοφόρους της Αθήνας – Ζητούν ταυτότητες και ψάχνουν αστυνομικούς

Στο έλεος των κουκουλοφόρων βρίσκεται η Αθήνα, καθώς για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες υπάρχουν καταγγελίες που ζητούσαν ταυτότητα από πολίτες στο Παγκράτι. 

Να υπενθυμίσουμε πως το βράδυ της Δευτέρας περίπου 100 κουκουλοφόροι στο Ζωγράφου σταματούσαν πολίτες και τους ζητούσαν ταυτότητες ώστε να διαπιστώσουν εάν είναι αστυνομικοί.

Παρόμοια καταγγελία έγινε και για το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με την οποία στη συμβολή των οδών Νικηφορίδη και Φορμίωνος στο Παγκράτι άτομα σταματούσαν πολίτες.

 

Το μόνο σίγουρο είναι πως κατάσταση στην Αθήνα μυρίζει «μπαρούτι», καθημερινά υπάρχουν διαδηλώσεις για τον Δ.Κουφοντίνα, ενώ ταυτόχρονα τα κυβερνητικά μέτρα για τον κορωνοϊό έχουν εξοργίσει τους πολίτες.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Ούτως ή άλλως, η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε συναγερμό τις τελευταίες μέρες εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας πείνας του Δ.Κουφοντίνα και των αντιδράσεων σε αυτήν. Για αυτόν τον λόγο, έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, που θα τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης της κρίσης.

Την προσπάθεια ενίσχυσης του πληροφοριακού δικτύου ενδυναμώνουν τα στελέχη των «ειδικών» υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Έχουν χαρτογραφήσει και θέσει υπό επιτήρηση πυρήνες κουκουλοφόρων που αναπτύσσουν δράση υπέρ του απεργού πείνας, ενώ εντείνουν την προσοχή τους για το ενδεχόμενο μέσα από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών να δημιουργηθεί νέα ομάδα του λεγόμενου «αντάρτικου πόλης».

 

Ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει ακόμη αναδιάταξη των δυνάμεων, έτσι ώστε να υπάρχει εντονότερη και πιο εμφανής παρουσία της αστυνομίας κοντά σε πιθανούς στόχους. Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνισε πως οι περιπολίες στελεχών της Άμεσης Δράσης έχουν αυξηθεί κατά 25%, ενώ η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι στους δικυκλιστές των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Δράση έχει δοθεί οδηγία να κάνουν συχνές διελεύσεις ή ακόμη και τα διαλείμματά τους στα Α.Τ. Και αυτό ώστε η παρουσία τους εκεί να αποτρέπει πιθανές επιθέσεις.

 

Related posts

Εγκρίθηκαν επιπλέον 3 εκατομμύρια ευρώ στη βιολογική γεωργία με απόφαση Βορίδη

Newsroom

Η ώρα του Ελληνικού Rafale για την Π.Α. έφτασε !

Newsroom

Από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός K.Μητσοτάκης: Δήλωσε – «Όλα υπό έλεγχο στα νοσοκομεία»

Newsroom