Κοινοποιείστε το άρθρο

«Πολιτικοί αναλυτές»στις πρεσβείες των μεγάλων κρατών προβλέπουν «εθνικές εκλογές» μέσα στον Μάρτιο

Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι πολιτικοί αναλυτές στις πρεσβείες των μεγάλων κρατών προβλέπουν ότι πολύ σύντομα θα στηθούν κάλπες στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα μέσα Μαρτίου.

Αν και το τελευταίο καιρό παρατηρείται μια κινητοποίηση και βλέπουν να γίνονται διάφορες ετοιμασίες όπως για π.χ. να  ελέγχονται τα ηλεκτρονικά συστήματα, να αγοράζονται κάλπες, να προσπαθούν να  επιλυθούν  θέματα που αφορούν στις ουρές που μπορεί να δημιουργηθούν στα εκλογικά κέντρα λόγω των πολλών ψηφοδελτίων  (εθνικές, ευρωεκλογές, δημοτικές, περιφερειακές).

Βασικό είναι να πούμε  ότι η πηγή μας που μας πληροφόρησε μας τόνισε ότι μέχρι και πριν λίγο καιρό  οι πρεσβείες και οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές βλέπανε εθνικές εκλογές τον μήνα  Μάιο τώρα ποια όμως εκφράζουν την άποψη τους  ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάρτιο.

Το βλέπουν ως πιο πιθανό σενάριο καθώς εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο την κυβέρνηση διότι η χαλαρή ψήφος των ευρωεκλογών και των δημοτικών μπορεί να συμπαρασύρει και την ψήφο των εθνικών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει τους ψηφοφόρους στους οποίους απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε μικρότερα κόμματα.

Με εκλογές όμως πριν από το Μάιο δηλαδή τον Μάρτιο εκτιμούν στο Μαξίμου ότι μπορούν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο κλίμα πόλωσης που θα φέρει μεγάλη συσπείρωση στο κυβερνών κόμμα και η πολιτική εκτόνωση των πολιτών μπορεί να γίνει μετά, το Μάιο.

Ωστόσο κατά κύριο λόγο οι ξένες πρεσβείες δεν θέλουν να  εμπλέκονται (τουλάχιστον εμφανώς) και επίσημα  στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας . Ωστόσο , η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ μόνον ευχαριστημένοι  θα πρέπει να είναι από τη στάση που επέδειξαν απέναντί του. Ειδικά η αμερικανική πρεσβεία εμφανίστηκε ιδιαίτερα φιλική προς την κυβέρνηση, ειδικά την τελευταία διετία, με τη στροφή Τσίπρα προς την Ουάσιγκτον. Βέβαια να τονίσουμε όμως ότι όλες οι αναλύσεις των ξένων διπλωματών γίνονται ασφαλώς ανάλογα με τα συμφέροντα της κάθε χώρας τους, κι ενδεχομένως να εκτιμούν τώρα ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές το συντομότερο ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Η επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών 

Οι πολιτικοί αναλυτές όμως μαζί με τις  πρεσβείες δεν σταματούν μόνο στο πότε θα γίνουν η εκλογές , μας εξηγούν και μας αναλύουν τι βλέπουν και την επόμενη ημέρα, ανεξαρτήτως του νικητή των εκλογών. Ειδικά για την Ελλάδα, οι ξένες χώρες θέλουν να μην υπάρξει πολιτική αστάθεια και συγκρουσιακό κλίμα ειδικά με την Τουρκία η την Αλβανία . Και αυτό γιατί  μεγάλες ξένες εταιρείες που είναι υποψήφιες να επενδύσουν στην Ελλάδα θέλουν να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση, με ένα μακρόπνοο επενδυτικό, οικονομικό σχέδιο που θα διασφαλίσει στους ξένους επενδυτές το περιβάλλον που επιθυμούν την σιγουριά !

Από την άλλη πάλι αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν  ότι δεν θα υπάρξει στις εθνικές  εκλογές (όποτε κι αν γίνουν αυτές) μια κυβέρνηση που θα έχει την πλήρες ( αυτοδυναμία) ως κόμμα  και δεν θα εξαρτάται από τα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα η της συμμαχίες, αυτό που περιμένουν είναι να υπάρξει συνεννόηση στο πολιτικό σύστημα για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Σε ένα χρόνο από τώρα η Ελλάδα θα ζει στον αστερισμό της επιλογής νέου Προέδρου, με μια νέα κυβέρνηση στην εξουσία και με πλήρη αναδιάταξη του χάρτη της βουλής.

 

Οι ξένες πρεσβείες και γενικότερα ο ξένος επενδυτικός – πολιτικός παράγοντας θα ήθελε από τα κόμματα στην Ελλάδα να μην υπάρξει αναταραχή που θα οδηγήσει σε νέες κάλπες στις αρχές του 2020. Έχουν μεταφέρει την ανησυχία τους στα μεγάλα κόμματα, έχουν κάνει συζητήσεις για το πώς δεν θα εκτροχιαστεί ξανά η Ελλάδα. Κι έχουν ζητήσει να βρεθούν τα πρόσωπα εκείνα που θα μπορούσαν να παίξουν το ρόλο του ειρηνοποιού μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, δηλαδή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητούν δηλαδή να βρεθεί ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα ψηφιστεί από έναν μεγάλο αριθμό βουλευτών ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες κάλπες και νέες περιπέτειες.

Και το θέμα απασχολεί ιδιαίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος εμφανίζεται να προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Αν στις επόμενες εκλογές δεν καταφέρει να πάρει αυτοδυναμία τότε θα πρέπει να σκεφτεί από τώρα το πρόσωπο που θα προτείνει για Πρόεδρο, ένα πρόσωπο που θα μπορεί να συγκεντρώσει 180 βουλευτές.

 

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο