ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή Νέα

Πόντιος Πιλάτος το ΝΑΤΟ:«Βρείτε τα μεταξύ σας»λέει για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Πόντιος Πιλάτος το ΝΑΤΟ:«Βρείτε τα μεταξύ σας»λέει για τους Έλληνες στρατιωτικούς

 

«Ντίπτει τας χείρας του το ΝΑΤΟ για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν κρατούνται αιχμάλωτοι στις τουρκικές φυλακές στην Αδριανούπολη.

Ο γενικός γραμματέας της βορειοατλαντικής συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolou δήλωσε;

«Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία. Δεν είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ να παρεμβαίνει σε διμερείς διαφορές των κρατών μελών του», αναιρώντας έτσι οποιαδήποτε πιθανότητα διαμεσολαβητικής προσπάθειας εκ μέρους της «συμμαχίας» για την σύντομη διευθέτηση του θέματος όπως έχει ζητήσει η Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε δώσει έμφαση στη Νατοϊκή ιδιότητα των Ελλήνων στρατιωτικών από το Βουκουρέστι σε δηλώσεις του στις 9 Μαρτίου.

«Ενημέρωσα τον Υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας, για το περιστατικό που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή με την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν Αξιωματικό και έναν Υπαξιωματικό. Ζητώ την υποστήριξη του Ρουμάνου Υπουργού Άμυνας, για την άμεση απελευθέρωση αυτών των Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών.»

Προφανώς οι δηλώσεις αυτές δεν έφτασαν μέχρι τις Βρυξέλλες.

Γενς Στόλτενμπεργκ για S-400: Ε, δεν έγινε και τίποτα…

Παράλληλα ο Γ. Στόλτενμπεργκ αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι συνεχίζει να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ:

«Η Τουρκία συνεισφέρει στη συλλογική μας ασφάλεια, στις αποστολές και επιχειρήσεις μας με πάρα πολλούς τρόπους. Ευχαριστώ γι’ αυτό την Τουρκία. Οι ανησυχίες της χώρας για την ασφάλειά της είναι θεμιτές» πρόσθεσε ο γ.γ.του ΝΑΤΟ.

Σε ότι αφορά το θέμα των S-400 ο Στόλτενμπεργκ είπε πως είναι μια απόφαση που αντανακλά τις εθνικές της ανάγκες και είναι μια εθνική απόφαση…

Τότε προς τι ο θόρυβος από τις ΗΠΑ για την αγορά τους απο την Ρωσία;

Πιο συγκεκριμένα ο εκτός τόπου και χρόνου γ.γ. του ΝΑΤΟ είπε:

«Πρόκειται για μια εθνική απόφαση της Τουρκίας. Αυτό που είναι σημαντικό για το ΝΑΤΟ είναι η διαλειτουργηκότητα, κάτι που σημαίνει ότι διαφορετικά συστήματα πρέπει να δουλεύουν μαζί.

Για αυτό όμως δεν έχει υπάρξει κανένα αίτημα ώστε οι S-400 να ενταχθούν το σύστημα αεράμυνας του ΝΑΤΟ. Περιττό να προσθέσω πως η ολοκλήρωσή τους στο σύστημα του ΝΑΤΟ θα είναι δύσκολη υπόθεση».

Related posts

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα σενάρια της Goldman Sachs για τον αντίκτυπο στην παγκόσμια ανάπτυξη

Newsroom

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για την Αγία Σοφία

Newsroom

Εξω φρενῶν η κόκκινη αρκούδα για την εκχώρηση της Μακεδονίας από Α.Τσίπρα – Π.Καμμένος: «Η Ρωσία θα μπλοκάρει την συμφωνία στο Σ.A.»

Newsroom