ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Πώς Αλβανοί με κορονοϊό περνούν τα σύνορα και νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Πώς Αλβανοί με κορονοϊό περνούν τα σύνορα και νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Το νέο μεγάλο κόλπο των Αλβανών που βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό – Πώς καταφέρνουν να περάσουν τα σύνορα και να νοσηλευτούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων

 

«Οδηγέ, σταμάτα εδώ, έχω ένα πόνο στην καρδιά και δεν αισθάνομαι καλά». Με αυτή τη φράση κλισέ, δεκάδες Αλβανοί υπήκοοι που έχουν διαγνωστεί στην πατρίδα τους θετικοί στον κορωνοϊό, περνούν τα σύνορα με πλαστό αρνητικό τεστ και επιτυγχάνουν να νοσηλευτούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπως αποκαλύπτει σήμερα στο protothema.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων,
Δημήτρης Δημητρίου.

«Με το που περάσουν τα σύνορα δηλώνουν στον οδηγό του λεωφορείου ότι δεν αισθάνονται καλά και πως αντιμετωπίζουν πόνο στην καρδιά με αποτέλεσμα ο οδηγός να τους μεταφέρει άμεσα στο Κέντρο Υγείας Δελβινακίου (χωριό κοντά στα σύνορα με Αλβανία). Εκεί υποβάλλονται σε rapid τεστ το οποίο βγαίνει φυσικά θετικό», προσθέτει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Στο ερώτημα, γιατί να ακολουθήσει ένας Αλβανός υπήκοος αυτή την διαδικασία και να μην επιλέξει να νοσηλευτεί σε κάποιο από τα νοσοκομεία της χώρας του, ο κ. Δημητρίου, εξηγεί : «Μα για τον απλούστατο λόγο ότι στην πατρίδα τους η κυβερνητική πολιτική απέναντι στην πανδημία, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Τα πάντα ανοιχτά, κανένας έλεγχος και σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις βαριά συμπτώματα, το μόνο που σου παρέχουν είναι ένας αναπνευστήρας και κατ΄ οίκον περιορισμό, οπότε λογικό είναι να αναζητήσουν περίθαλψη στα ελληνικά νοσοκομεία».

 

Στην Αλβανία αποδίδει ο περιφερειάρχης Ηπείρου το αυξημένο ιικό φορτίο

Σε αντίστοιχες δηλώσεις προχώρησε και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος αναφέρει ότι με το σταδιακό άνοιγμα σχολείων και αγοράς, η Ήπειρος παρουσίασε μια μικρή αύξηση κρουσμάτων, κατά πολύ μικρότερη συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας, με τον κύριο όγκο τους να «χρεώνονται» στην Π.Ε. Ιωαννίνων.

Είναι γεγονός, προσθέτει, ότι υπήρξαν ορισμένες παρασπονδίες μη τήρησης των μέτρων, που δημιούργησαν εστίες διασποράς της νόσου. Όλες αυτές ελέγχθηκαν και συνεχίζονται να ελέγχονται από τις συστηματικές ιχνηλατήσεις, που πρωτοποριακά και εξαντλητικά διενεργούν οι υπηρεσίες Υγείας και Πολιτικής Προστασίας της Ηπείρου.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, η εμφανιζόμενη επιδημιολογική επιβάρυνση όμως της Π.Ε. Ιωαννίνων των τελευταίων εβδομάδων κατά κύριο λόγο σε εξωγενείς παράγοντες και ειδικότερα στις αθρόες διακομιδές και εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών από τη γειτονική Αλβανία, οι οποίες αποφασίζονται και εγκρίνονται από το Υπουργείο Εξωτερικών. Σήμερα το 50% των νοσηλευομένων στις Μονάδες Λοιμωδών των νοσοκομείων των Ιωαννίνων προέρχεται από την Αλβανία, από την οποία προέρχεται και το σύνολο των νοσηλευομένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

 

 

 

Πηγή: protothema

Related posts

Μόνο για τουρίστες τα σπίτια στο κέντρο της Αθήνας- Το 90% διατίθενται για τουριστική μίσθωση

Το ενδιαφέρον του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα κέντρισε ο Συνεταιρισμός Στέβιας Λαμίας, που ετοιμάζει επενδύσεις

200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Λαμπερές εκδηλώσεις μόνο για λίγους «εκλεκτούς»- Όλο το πρόγραμμα του διημέρου

Newsroom