ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΕιδήσειςΟικονομίαΡοή Ειδήσεων

Πώς η «παράλλαξη Delta» εκτίναξε τα futures των μετοχών του αμερικανικού χρηματιστηρίου στο κόκκινο

Πώς η «παράλλαξη Delta» εκτίναξε τα futures των μετοχών του αμερικανικού χρηματιστηρίου στο κόκκινο – Όλη η αλήθεια ! 

Ο συγγραφέας Daniel Horowitz εξηγεί ότι τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι η Delta δεν είναι πιο θανατηφόρα ή η πιο μολυσματική από τις άλλες παραλλάξεις του ιού covid -19.

 

Χτύπησαν κόκκινο τα futures στις μετοχές του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τετάρτη 30 Ιουνίου, όταν ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Dr Anthony Fauci απηύθυνε μερικές πολύ σοβαρές προειδοποιήσεις για την πορεία του κορωνοϊού και τη νέα παράλλαξη Delta που απειλεί ξανά την… ανθρωπότητα.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα mainstream media, τα εμβολιαστικά προγράμματα σημειώνουν χαρακτηριστική καθυστέρηση τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο – αν και ταυτόχρονα θέλουν να λένε πως βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο.

 

Σύμφωνα με τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό Timothy Callaghan οδεύουμε προς έναν κόσμο δύο ταχυτήτων, στον οποίο θα γίνεται διάκριση μεταξύ των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων, άνευ ετέρου τινός…

Σε ό,τι αφορά τη νέα παράλλαξη Delta, που εντοπίστηκε πρώτη φορά στην Ινδία, λέγεται πως «ανθεί» ιδίως στους κόλπους των μη εμβολιασμένων.
Ωστόσο, εύλογο είναι το ερώτημα για το αν η παράλλαξη Delta είναι περισσότερο μεταδοτική από τον SARS-CoV-2.
Σε πρόσφατη δημοσίευση του Blaze, ο συγγραφέας Daniel Horowitz εξηγεί ότι τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι η Delta δεν είναι πιο θανατηφόρα ή η πιο μολυσματική από τις άλλες παραλλάξεις του ιού.
Σύμφωνα με τον Horowitz, οι επιδημιολόγοι και οι άλλοι γραφειοκράτες της δημόσιας υγείας, όπως ο Δρ. Fauci, σπέρνουν απλώς τον «πανικό, ντύνοντάς τον με άμφια επιστήμης».
Αν μη τι άλλο, η αντιστρόφως ανάλογη σχέση μεταξύ των νοσηλειών και των κρουσμάτων στις ΗΠΑ δηλοί το ακριβώς αντίθετο.
Ορισμένες περιοχές μπορεί να «βλέπουν» μια μικρή ταλάντωση από καιρό σε καιρό καθώς καθίσταται εφικτή η ανοσία της αγέλης, ανεξάρτητα από το ποια παραλλαγή κυριαρχεί.
Και, βέβαια, οι θάνατοι είναι πολύ λιγότεροι ακόμα και από αυτούς της εποχικής γρίπης.
Στο μεταξύ, αφού κάθε πόλη άρχισε να εμφανίζει τη δική της παράλλαξη, οι επιδημιολόγοι-έμποροι τρόμου και πανικού συνειδητοποίησαν ότι θα αποκαλυπτόταν η απάτη τους, οπότε αποφάσισαν να τις μετονομάσουν Alpha (Βρετανική), Beta (Νοτιοαφρικανική), Gamma (Βραζιλίας) και Delta (Ινδικά).


Ωστόσο, εάν οι άνθρωποι θα δουν πραγματικά τα δεδομένα, θα συνειδητοποιήσουν ότι η παραλλαγή Delta είναι λιγότερο θανατηφόρα.

Στην πραγματικότητα, οι θάνατοι στην Ινδία είναι το ένα έβδομο των θανάτων στις ΗΠΑ.
Ευτυχώς, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήδη παρουσιάσει τα πραγματικά δεδομένα, προσπαθώντας να προφυλάξει τον κόσμο από την παραπληροφόρηση.

Στις 18 Ιουνίου, η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας στην Αγγλία δημοσίευσε την 16η έκθεσή της για τον SARS-CoV-2, ομαδοποιώντας τις παραλλάξεις με ελληνικά γράμματα.
Όπως μπορείτε να δείτε, η παραλλαγή Delta έχει ποσοστό θνησιμότητας 0,1% (CFR) σε σύνολο 31.132 λοιμώξεων.
Το ίδιο ποσοστό παρουσιάζει και η εποχική γρίπη.
Και φυσικά, κάθε πανδημία αυτό κάνει ιστορικά… γίνεται πιο μεταδοτική αλλά λιγότερο θανατηφόρος.
Στη Μεγάλη Βρετανία, η παράλλαξη Delta αντιπροσωπεύει το 75% των κρουσμάτων – αν ήταν διαφορετικά πράγματα οι Βρετανοί δεν θα προλάβαιναν να μετρήσουν πτώματα.

 

Όσον αφορά τα εμβόλια, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κατά κάποιο τρόπο παρέχουν καλύτερη προστασία από την προηγούμενη μόλυνση ή από οποιοδήποτε άλλο στέλεχος του ιού.
Αν μη τι άλλο, τα δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν ότι, στο βαθμό που υπήρχαν θάνατοι λόγω της παραλλαγής Delta, οι περισσότεροι νεκροί ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν ήδη εμβολιαστεί σε σχέση με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων σε ό,τι αφορά το status εμβολιασμού.

Η ίδια η Ινδία φαίνεται να έχει επιτύχει ανοσία της αγέλης, με τον ΠΟΥ να εκτιμά τα ποσοστά μόλυνσης μεταξύ 60% και 75% στα περισσότερα μέρη.
Επομένως, τα καλά νέα είναι ότι σιγά σιγά επιτυγχάνεται ανοσία της αγέλης παγκοσμίως.
Τα κακά νέα είναι ότι το ελληνικό αλφάβητο έχει 24 γράμματα…

 

 

Πηγη www.bankingnews.gr

 

 

 

Related posts

Σκρέκας: Στα 2 δισ. ευρώ οι ενισχύσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Πέντε ελληνικά μετάλλια στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Νέων Ανδρών/Νέων Γυναικών, Παίδων/Κορασίδων & Kids

Κομισιόν προς Τουρκία: «Εγκαταλείψτε τις γεωτρήσεις σε θαλάσσιες ζώνες άλλων χωρών»

Newsroom