ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Πώς να κάνεις το παιδί σου να αγαπήσει το αβγό

Πώς να κάνεις το παιδί σου να αγαπήσει το αβγό

 

Κάθε εβδομάδα η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής για παιδιά Θέμις Καρδιόλακα απαντά στα γράμματά σας συμβουλεύοντας αγχωμένες μαμάδες πώς να κάνουν τα παιδιά τους να τρέφονται υγιεινά και σωστά!

Στείλε κι εσύ την ερώτησή σου στο: themis@mamaknows.gr

Αγαπητή Mama Knows,
το παιδί μου δεν τρώει το αβγό. Έχω προσπαθήσει να του το δώσω σε όλες τις δυνατές μορφές. Βραστό, τηγανητό, ομελέτα, scrambled, αλλά τίποτα. Τι να κάνω;
Κατερίνα Π.

Αγαπητή Κατερίνα,
Πολλά παιδιά δεν αγαπάνε το αβγό, οπότε αρχικά μην απογοητεύεσαι ότι είσαι η μόνη μάνα στην οποία συμβαίνει αυτό. Το αβγό, λόγω και της ιδιαίτερης μυρωδιάς του, αρκετές φορές απωθεί τα παιδιά.
Ξέρουμε, όμως, από την άλλη μεριά πόσο θρεπτικό είναι και ότι πρέπει να το τρώνε τα παιδιά.

Έχω να προτείνω τα εξής (για αρχή):

1. Αβγοφέτες. Με αυτή τη συνταγή, ακριβώς επειδή υπάρχει μπανάνα και κανέλα και το ψωμί γίνεται γλυκό, το παιδί δεν καταλαβαίνει καθόλου το αυγό.

2. Μακαρόνια ομελέτα. Τα μακαρόνια τα λατρεύουν όλα τα παιδιά. Βάζεις μία μερίδα άσπρα μακαρόνια στο τηγανάκι, χτυπάς ένα αυγό και το περιχύνεις επάνω από τα μακαρόνια. Τα γυρίζεις όταν είναι έτοιμο από τη μία μεριά και το αφήνεις να ψηθεί και από την άλλη (ακριβώς όπως την ομελέτα). Μου το έφτιαχνε η γιαγιά μου από μικρή και το λατρεύω ακόμα (και τα παιδιά μου το ίδιο).

3. Τηγανητό ρύζι. Ρύζι, λαχανικά, κάποια πρωτείνη και στο τέλος μία ομελέτα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια. Αν θέλεις και λίγη σόγια ή sweet chilly sauce. Και είσαι έτοιμη.

4. Carbonara η αγαπημένη. Η κλασική Ιταλική συνταγή (χωρίς κρέμες γάλακτος) για carbonara είναι σίγουρο success story αν θέλεις να φάει ο μικρός το αβγό.

5. Muffins αλμυρά. Όλα τα αλμυρά muffins έχουν αβγό. Και επίσης τα muffins τα λατρεύουν τα παιδιά. Άρα; Ξεκινάς να φτιάχνεις muffins τα οποία όχι μόνο δίνεις σαν πρωινό, αλλά και σαν σνακ σχολείου.

Related posts

Το νέο Kia Sorento έρχεται στην αγορά σε υβριδική και plug-in υβριδική επιλογή

Και οι Αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν κοκορέτσι από τα χρόνια του Ομήρου και το ονόμαζαν «πλεκτή»

Newsroom

Ένα τραπέζι με προϊόντα της αττικής γης