ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Υγεία

Πως να ρίξετε τον πυρετό χωρίς φάρμακα

Ρίξτε τον πυρετό με φυσικό τρόπο !

 

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο πυρετός είναι καλό σημάδι ότι το σώμα μάχεται την ασθένεια, χρησιμοποιώντας την θερμότητα για να αντιμετωπίσει για παράδειγμα έναν ιό ή μικρόβιο.

 

Ενώ το αρχικό ένστικτο μας λέει να «ρίξουμε» τον πυρετό, αυτό ενδεχομένως να καθυστερήσει την διαδικασία της ίασης. Έχοντας αυτά κατά νου, ας έχουμε υπ’ όψιν μας ότι ένας υψηλός πυρετός , ειδικά στα παιδιά, μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Για να χαμηλώσετε τον πυρετό χωρίς φάρμακα μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω:

 

-Φτιάξτε ζεστό ρόφημα με κάποιο από τα βότανα: Τζίντζερ (Πιπερόριζα), Σαμπούκου άνθη, Θυμάρι. Θα δράσουν εφιδρωτικά ρίχνοντας την θερμοκρασία, θα τονώσουν το σώμα και έχουν και αντιφλεγμονώδη δράση.

Αντιπυρετικά βότανα

Ορισμένα ροφήματα βοτάνων βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Για την προετοιμασία των ροφημάτων, βράζετε το νερό και, στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα για 3-4 λεπτά ένα κουταλάκι από το βότανο. Σουρώνετε και πίνετε. Φροντίστε να μην υπερβείτε τα τρία ροφήματα την ημέρα.

Θυμάρι: Το θυμάρι έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιπυρετικές ιδιότητες. Επίσης, διευκολύνει την αναπνευστική λειτουργία. Βοηθά να πέσει ο πυρετός, κυρίως όταν αυτός παρουσιάζεται σε συνδυασμό με πονοκέφαλο, βήχα και πονόλαιμο.

Σαμπούκος: Τα άνθη του σαμπούκου είναι ευεργετικά για τον πυρετό που εκδηλώνεται μετά από ένα κρυολόγημα με βήχα και καταρροή. Ο σαμπούκος έχει την ιδιό­τητα να προκαλεί εφίδρωση, γεγονός που βοηθά στη μείωση της υψηλής θερμοκρασίας του σώματος. Επίσης, τονώνει την άμυνα του οργανισμού και βοηθά στην απόχρεμψη.

Ιτέα (ιτιά): Η φλούδα και τα φύλλα της ιτιάς χρησιμο­ποιούνταν από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές τους δράσεις. Περιέχουν σαλικυλικό οξύ, δηλαδή είναι σαν την ασπιρίνη σε μικρές δόσεις. Θεωρούνται αποτελεσματικά αντιπυρετικά, κυρίως όταν ο πυρετός συνοδεύεται από πόνους σε όλο το σώμα (στα κόκαλα και τους μυς).

Μέντα: Βοηθά ως αντιπυρετικό, κυρίως όταν ο πυρετός εκδηλώνεται σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα, όπως η ναυτία, οι δερματικοί ερεθισμοί και ο πονοκέφαλος. Έχει την ιδιότητα να «δροσίζει» τον οργανισμό, γεγονός που βοηθά στην πτώση του πυρετού. Πρέπει, όμως, να ξέρετε ότι η μέντα απαγορεύεται εάν κάνετε ομοιοπαθη­τική, επειδή παρεμποδίζει τη δράση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

-Στάξτε 2 σταγόνες 100% αιθέριο έλαιο Μέντας στο δάχτυλό σας και κάντε επάλειψη στα πέλματα και επαναλάβετε το ίδιο στον σβέρκο. Για μωρά και παιδιά θα πρέπει να διαλύσετε την Μέντα σε ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο. Θα «δροσίσει» τον οργανισμό βοηθώντας στην πτώση του πυρετού (αντενδείκνυται στην ομοιοπαθητική).

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Το φυσικό «λιποδιαλυτικό της γιαγιάς» με μέλι, κανέλα και λεμόνι!!!

Ερευνητές ανακάλυψαν το τεστ αίματος που ανιχνεύει τον καρκίνο πέντε χρόνια πριν την εμφάνισή του

Newsroom

Αλόη : 10 απίστευτα οφέλη της στην επιδερμίδα μας

Newsroom