ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Ψυχολογία

Πώς το TikTok έχει γίνει ένα επικίνδυνο μέρος αναπαραγωγής ψυχικών διαταραχών

Το TikTok κατακλύζεται από αναρτήσεις ψυχικών ασθενειών που συχνά ενθαρρύνουν υγιείς έφηβες να αυτό-διαγνωσθούν επικίνδυνα για ψυχικές διαταραχές.

 

Μια νέα ομάδα διασημοτήτων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναπτύσσεται στο TikTok: Influencers για την ψυχική υγεία.

 

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι έφηβα κορίτσια και νεαρές γυναίκες που δημοσιεύουν βίντεο με τους εαυτούς τους να βιώνουν συμπτώματα, όπως τα τικ του Tourette ή τις γρήγορες εναλλαγές από τη μία προσωπικότητα στην άλλη λόγω της οριακής διαταραχής προσωπικότητας. Άλλοι, συχνά χωρίς ιατρικές διαπιστεύσεις, αναρτούν βίντεο που βοηθούν τους θεατές να “αυτοδιαγνώσουν” τις δικές τους ψυχικές καταστάσεις.

Αυτά τα βίντεο έχουν δισεκατομμύρια προβολές. Μόνο στο TikTok, το hashtag #BPD (οριακή διαταραχή προσωπικότητας) έχει 3,7 δισεκατομμύρια προβολές, το #bipolar 2 δισεκατομμύρια, και το #DID (διασχιστική διαταραχή ταυτότητας) άλλες 1,5 δισεκατομμύρια.

 

Πρόσφατα, οι ψυχολόγοι παρατήρησαν ένα κύμα εφήβων κοριτσιών που ισχυρίζονται επίσης ότι πάσχουν από το σύνδρομο Tourette και από σπάνιες διαταραχές ψυχικής υγείας, όπως η οριακή διαταραχή προσωπικότητας, η διπολική διαταραχή και η σχιζοφρένεια – καταστάσεις που συνήθως δεν παρατηρούνται στην εφηβική ηλικία. Και έχει εντοπιστεί ένας κοινός παρονομαστής μεταξύ πολλών από αυτά τα κορίτσια με συμπτώματα: Η κατανάλωση περιεχομένου ψυχικής υγείας στο TikTok.

 

 

Διαβάστε την συνέχεια εδώ 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Η αγάπη είναι η δύναμη που αλλάζει τη ζωή μας…

Newsroom

Τα Ψυχικά οφέλη των κοινωνικών σχέσεων

Newsroom

Ποιοι είναι οι «τοξικοί άνθρωποι» που ρουφάνε τη θετική σας ενέργεια και πώς να τους απομακρύνετε

Newsroom