ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Πόσο κοστίζει μια ανακαίνιση μπάνιου;

Πόσο κοστίζει μια ανακαίνιση μπάνιου;

Μία ανακαίνιση μπάνιου είναι μία από τις πιο σημαντικές εργασίες που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας. Το μπάνιο είναι το δωμάτιο το οποίο πολλές φορές καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται κανείς το σπίτι και τη σχέση του ιδιοκτήτη του με αυτό.

 

Ένα μοντέρνο και προσεγμένο μπάνιο δείχνει έναν ιδιοκτήτη που νοιάζεται για το σπίτι του και θέλει να είναι όσο το δυνατόν πιο πρακτικό αλλά και να παρέχει τη μεγαλύτερη ποιότητα ζωής σε όσους είναι μέσα του.

Δεν είναι τυχαίο ότι το μπάνιο είναι συχνά το δωμάτιο το οποίο θα καθορίσει αν κάποιος θα νοικιάσει ή θα αγοράσει ένα σπίτι που τον ενδιαφέρει.

Αν και πολλοί καταλαβαίνουν πόσο σημαντική είναι μία ανακαίνιση μπάνιου και ότι στην ουσία είναι μία επένδυση που θα αποδώσει πολλά στο μέλλον – ειδικά αν ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού σκοπεύει να το βγάλει κάποτε στην αγορά – ένας από τους κύριους λόγους για τον οποίο δεν προχωρούν σε αυτή την κίνηση είναι ότι δεν γνωρίζουν το ύψος της επένδυσης αυτής. Με άλλα λόγια, πολλοί δεν ξέρουν πόσο περίπου κοστίζει μια ανακαίνιση μπάνιου. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να απαντήσουμε το καυτό ερώτημα «πόσο κοστίζει μία εργασία ανακαίνισης μπάνιου;»

Τι καθορίζει το κόστος;

Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για το κόστος μίας ανακαίνισης μπάνιου, θα πρέπει να μιλήσουμε για τους παράγοντες που το καθορίζουν. Σε γενικές γραμμές, οι παράγοντες αυτοί είναι οι εργασίες που θα πρέπει να γίνουν αλλά και τα υλικά που θα χρειαστούν. Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι κάθε ανακαίνιση είναι ξεχωριστή περίπτωση, οπότε και το κόστος της εξαρτάται από το τι ισχύει κατά περίπτωση. Επίσης, μπορεί φαινομενικά δύο έργα να είναι ίδια, αλλά στην ουσία να παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές στη τιμή λόγω τεχνικών δυσκολιών και άλλων παραγόντων.

Εργασία

Όσο πιο μεγάλη είναι μία ανακαίνιση, τόσο πιο πολλές εργασίες απαιτούνται οπότε τόσο ανεβαίνει και το κόστος της. Πολλοί θεωρούν ότι μία ανακαίνιση μπάνιου αφορά μόνο απλούς «μάστορες» όπως τοποθετητές πλακιδίων και ειδών υγιεινής. Η αλήθεια είναι όμως ότι συχνά οι εργασίες μιας ανακαίνισης απαιτούν τη σύμπραξη πολλών και πιο ειδικών μαστόρων όπως υδραυλικών και ηλεκτρολόγων. Αν ας πούμε θέλετε να αντικαταστήσετε τη μπανιέρα σας με ντουζιέρα – μια πολύ συνηθισμένη εργασία ανακαίνισης μπάνιου – σίγουρα θα χρειαστούν να γίνουν και κάποιες εργασίες στα υδραυλικά του χώρου.

Υλικά

Εννοείται ότι για να γίνει μια ανακαίνιση θα χρειαστούν και τα απαραίτητα υλικά. Αυτά μπορεί να είναι από πλακίδια – σχεδόν σε κάθε ανακαίνιση μπάνιου γίνεται αλλαγή πλακιδίων – μέχρι είδη υγιεινής κι έπιπλα μπάνιου. Σε κάθε περίπτωση, το ποια και πόσα υλικά θα χρειαστούν είναι κάτι που εξαρτάται από τις εργασίες αλλά και το μέγεθος του χώρου και το «όραμα» του ιδιοκτήτη. Τα υλικά διατίθενται και σε πολλές ποιότητες αλλά επειδή ως γνωστόν «η φτήνια τρώει τον παρά», προτείνουμε να αγοράζετε πάντα υλικά μέσης ή καλής ποιότητας και να μην καταφεύγετε στην πιο οικονομική λύση. Μπορεί αυτό να αυξήσει λίγο το κόστος της ανακαίνισης, αλλά θα σας γλιτώσει από πολλά χρήματα στο μέλλον.

Πως θα καθοριστεί το κόστος λοιπόν;

Σε γενικές γραμμές, έχετε δύο επιλογές: η πρώτη είναι να αγοράσετε τα απαραίτητα υλικά μόνοι σας και να αναθέσετε τις εργασίες σε μάστορες της επιλογής σας. Η δεύτερη είναι να προσλάβετε μία επιχείρηση ανακαινίσεων, η οποία θα σας προσφέρει τόσο τα υλικά όσο και τις εργασίες μαζί και νοικοκυρεμένα. Στη πρώτη περίπτωση θα πρέπει να κάνετε πολλές έρευνες τόσο για καλές τιμές υλικών όσο και για τον προγραμματισμό των εργασιών και την πρόσληψη τεχνικών. Εννοείται ότι οι «ανεξάρτητοι» τεχνίτες χρεώνουν ακριβά τις υπηρεσίες τους.

Μία επιχείρηση ανακαινίσεων όπως η Chroma Decor, η καλύτερη του χώρου, θα σας προσφέρει υλικά με μεγάλη ποικιλία και σε προνομιακές τιμές ενώ θα αναλάβει τον προγραμματισμό των εργασιών. Επιπλέον, δεδομένου ότι οι τεχνικοί είναι υπάλληλοι της επιχείρησης, το κόστος των εργατικών θα περιοριστεί σημαντικά. 

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για συμβουλές και τεχνικές λεπτομέρειες.

30 2103474899

info@chromadecor.gr

Related posts

Συνωστισμός με ουρές δεκάδων ταξιδιωτών στο λιμάνι του Πειραιά

Newsroom

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Ποιοι κατεβαίνουν στους Δρόμους, τι θα ισχύσει για ΜΜΜ και ταξί

Newsroom

lockdown τέλος: Ανοίγει η εστίαση με τραπέζια έξω τον Απρίλιο