ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΟικονομίαΡοή Ειδήσεων

Power Pass: Γιατί κάποιοι δικαιούχοι κινδυνεύουν να χάσουν την επιδότηση ρεύματος

Power Pass: Γιατί κάποιοι δικαιούχοι κινδυνεύουν να χάσουν την επιδότηση ρεύματος 

Αρκετοί είναι οι δικαιούχοι του Power Pass που κινδυνεύουν να χάσουν την επιδότηση ρεύματος, λόγω δυσλειτουργίας του συστήματος. Όπως διαπιστώθηκε, αρκετοί που υπέβαλαν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και έφτιαξαν μετά τη φορολογική τους δήλωση, στην ουσία «ακύρωσαν» την αίτηση για το Power Pass.

Αυτό που συνέβη, όπως γράφει η «Ημερησία», είναι το γεγονός πως δεδομένου ότι η πλατφόρμα για την επιδότηση βρίσκεται σε «αλληλεπίδραση» με την εφαρμογή υποβολής δηλώσεων, οι αιτήσεις στο Power Pass που είχαν προηγηθεί των φορολογικών δηλώσεων «μπλόκαραν» και από το στάδιο «υπό εκκαθάριση», επέστρεψαν στο «εκκρεμεί υποβολή», με την εξής σημείωση: «Τα στοιχεία κύριας κατοικίας έχουν τροποποιηθεί με αποτέλεσμα η κατάσταση της αίτησής σας να αλλάξει και να εκκρεμεί η υποβολή της. Παρακαλώ επιβεβαιώστε τα στοιχεία της αίτησης σας και προχωρήστε στην υποβολή της χρησιμοποιώντας το κουμπί υποβολή αίτησης».

Ωστόσο, οι δικαιούχοι δεν έλαβαν κάποια ειδοποίηση και κινδυνεύουν τώρα να μην λάβουν το ποσό της επιδότησης.

 

Υπενθυμίζεται πως δόθηκε παράταση έως τις 5 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα https://vouchers.gov.gr/powerpass.

Το ποσό της επιδότησης, το οποίο ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας που ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να φτάσει έως το ποσό των 600 ευρώ.

 

Πώς θα κάνετε την αίτηση

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού, στον οποίο επιθυμεί ο δικαιούχος να πιστωθεί η επιδότηση. Η είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet. Επίσης, χρειάζεται επιβεβαίωση ή επικαιροποίηση στοιχείων για την κύρια κατοικία, τον μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.

Παράλληλα, θα πρέπει οι πολίτες:

Να διορθώσουν τυχόν λάθη η παραλείψεις στα στοιχεία για την κύρια κατοικία τους
Να αναγράψουν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (IBAN)
Να πιστοποιήσουν την ορθότητα των στοιχείων και να οριστικοποιήσουν την υποβολή της αίτησης.

Οι δικαιούχοι δεν θα εισάγουν τα στοιχεία για τις χρεώσεις με βάση την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, τα οποία θα διαβιβαστούν στην πλατφόρμα από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και τους διαχειριστές ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Η πληρωμή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της υποβολής και εξέτασης των αιτήσεων και το ποσό της ενίσχυσης θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην αίτηση.

Μισθωμένη κατοικία σπουδαστή

Ο γονέας ή ο κηδεμόνας ακολουθεί τα παραπάνω βήματα αφού πρώτα έχει υποβάλει οριστικά δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021.

Θα χρειαστεί:

  • τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet
  • να συμπληρώσει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)
  • να συμπληρώσει το IBAN του προσωπικού τραπεζικού του λογαριασμού ή λογαριασμού, που είναι συνδικαιούχος
  • να επιβεβαιώσει την τράπεζα κατάθεσης

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια περιόδου υποβολής των αιτήσεων οι πολίτες μπορούν να τροποποιήσουν τα στοιχεία της αίτησής τους.

Μετά την εκκαθάριση της αίτησης οι πολίτες μπορούν να συνδεθούν και να ενημερωθούν για την κατάσταση της αίτησης (αν εγκρίθηκε ή απορρίφθηκε), όπως και για το χρηματικό ποσό που τους καταλογίστηκε.

Οι αιτήσεις γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ του ενδιαφερόμενου.

Η εκκαθάριση των αιτήσεων, ο προσδιορισμός του ποσού επιστροφής και η καταβολή του στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

 

 

 

 

Με πληροφορίες του ethnos & τις imerisia.gr

 

Related posts

Ηλεκτρικό ρεύμα: Κλείδωσε μείωση στο 15% το ποσοστό εξοικονόμησης για όλες τις οικιακές καταναλώσεις

«Ξαφνική ανατροπή» στο θέμα Τζόκοβιτς: Οι Σέρβοι καταγγέλλουν ότι συνελήφθη αν και δικαιώθηκε από το δικαστήριο

Newsroom

Η Αττική Οδός ζητά συγνώμη από τους οδηγούς