ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΕιδήσεις

Πρακτορείο Reuters – Η Κίνα: Έστειλε αεροπλανοφόρο στα στενά της Ταϊβάν, λίγες ώρες πριν τις επαφές Μπάιντεν – Σι

Πρακτορείο Reuters – Η Κίνα: Έστειλε αεροπλανοφόρο στα στενά της Ταϊβάν, λίγες ώρες πριν τις επαφές Μπάιντεν – Σι 

Για διέλευση ενός κινεζικού αεροπλανοφόρου στα «ευαίσθητα» Στενά της Ταϊβάν, λίγες ώρες πριν την επικοινωνία του Τζο Μπάιντεν με τον Σι Τζινπίνγκ, κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας

 

Για διέλευση ενός κινεζικού αεροπλανοφόρου στα «ευαίσθητα» Στενά της Ταϊβάν, λίγες ώρες πριν την επικοινωνία του Τζο Μπάιντεν με τον Σι Τζινπίνγκ, κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

Ως γνωστόν πρόκειται για πεδίο σύγκρουσης μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου. Η Κίνα διεκδικεί την Ταϊβάν και τους τελευταίους μήνες έχει κλιμακώσει τις στρατιωτικές της δραστηριότητες κοντά στη νησιωτική χώρα.

Επικαλούμενο πηγή με γνώση του θέματος, το Reuters αναφέρει ότι το αεροπλανοφόρο Shandong, επιτηρούμενο από αμερικανικό αντιτορπιλικό, έπλευσε βόρεια μέσα από τα στενά κοντά στην ελεγχόμενη από την Ταϊβάν νήσο Κινμέν, απέναντι από την κινεζική πόλη Σιαμέν.

«Γύρω στις 10:30 το πρωί το CV-17 εμφανίστηκε περίπου 30 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Κινμέν και φωτογραφήθηκε από έναν επιβάτη σε πολιτική πτήση», είπε η πηγή, αναφερόμενη στο Shandong. Το κινεζικό αεροπλανοφόρο δεν μετέφερε αεροσκάφη στο κατάστρωμά του, ενώ, όπως μεταδίδεται, το αμερικανικό σκάφος παρακολουθούσε τις κινήσεις του, ενώ στο σημείο εστάλησαν και πολεμικά σκάφη της Ταϊβάν.

 

 

 

 

Με πληροφορίες του πρακτορείο Reuters

Related posts

Νέα μέτρα: Οι επόμενες 15 ημέρες θα κρίνουν την εφαρμογή τους

Newsroom

Α.Λινού: «Kαι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον κορωνοϊό»

Newsroom

Η Βουλγαρία απείλησε με πόλεμο τα Σκόπια: «Θα στείλουμε το μηχανοκίνητο σύνταγμα και θα γκρεμίσουμε τα ψευτοαγάλματα»

Newsroom