Κοινοποιείστε το άρθρο

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης κλείνει το μάτι στους εργοδότες για απολύσεις των ανεμβολίαστων εργαζόμενων

Ο Άδωνις Γεωργιάδης το είπε ξεκάθαρα. «Θα γίνουν σίγουρα απολύσεις» ανεμβολίαστων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

 Μάλιστα αποκάλυψε ολίγον περιχαρής ότι ήδη ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας απέλυσε τον μάγειρα που είχε αρνηθεί να εμβολιαστεί.

Επί της ουσίας ο υπουργός Ανάπτυξης έκλεισε το μάτι στους εργοδότες και παρουσίασε ακόμα και τη δικαιολογία λέγοντας ότι «όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί» τότε οι απολύσεις δικαιολογούνται.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης περιέγραψε στον ΑΝΤ1 με ψυχρό τρόπο την πορεία εξόδου ενός εργαζομένου στην ανεργία λέγοντας ότι εάν ο εργαζόμενος μπορεί να προσφέρει έργο με τηλεργασία τότε τα δικαστήρια θα κρίνουν την απόλυσή του καταχρηστική.

Κυβέρνηση Μητσοτάκη – Κολλημένοι με τις απολύσεις με άλλοθι το εμβόλιο

 

Όταν, όμως, η εργασία του δεν μπορεί να γίνει από απόσταση, τότε η απόλυση είναι λογική. Μάλιστα αναρωτήθηκε κυνικά «Για πόσο καιρό θα είναι σε αναστολή; Όταν τα θέματα χρονίζουν θα πάνε στα δικαστήρια», υπονοώντας ευθέως ότι οι εργοδότες θα προχωρήσουν σε απολύσεις καθώς δεν θα ανεχθούν για μεγάλο διάστημα να έχουν σε αναστολή εργαζομένους αν και δεν θα τους πληρώνουν.

Όσον αφορά στους δημοσίους υπαλλήλους ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ο μοναδικός τρόπος για να απολυθεί κάποιος είναι ή να καταργηθεί η θέση του ή να υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα, μη ξεκαθαρίζοντας εάν στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι το ακραίο σενάριο να συμπεριληφθεί η άρνηση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στα πειθαρχικά παραπτώματα με την έννοια της παράβασης καθήκοντος που μπορεί να προκαλέσει το ερώτημα της οριστικής παύσης. Άλλωστε μια τέτοια ακραία επιλογή θα προκαλούσε γενικευμένες σφοδρές αντιδράσεις και εντός του κόμματος της ΝΔ.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο