ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο Volvo C40 Recharge

Πρεμιέρα για το νέο Volvo C40 Recharge

Το νέο coupe-SUV Volvo C40 Recharge έχει ιδιαίτερα δυναμική εμφάνιση, η οποία υποστηρίζεται από τα 402 άλογα που αποδίδουν συνδυαστικά οι 2 ηλεκτρικοί κινητήρες. Το εντυπωσιακό Volvo έχει ηλεκτρική αυτονομία 420km, ενώ η μπαταρία του μπορεί να φορτίσει μέχρι το 80% μέσα σε 40 λεπτά.

Η Volvo παρουσίασε το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό C40 Recharge, δηλώνοντας παράλληλα πως θα καταργήσει τους συμβατικούς κινητήρες από όλη τη γκάμα της, μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η εταιρεία θα διευρύνει το ηλεκτρικό της portfolio, κάνοντας την αρχή με το συγκεκριμένο μοντέλο.

Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMA, όπως και το αδελφό SUV XC40, και είναι το πρώτο όχημα της εταιρείας που εξελίχθηκε από την αρχή ως αμιγώς ηλεκτρικό. Ο σχεδιασμός του έχει coupe στοιχεία, όπως η χαμηλότερη οροφή, η οποία ακολουθεί έντονα κεκλιμένη πορεία, και δίνει στο πίσω μέρος ένα ιδιαίτερα δυναμικό σχήμα, κάτι που είναι απαραίτητο για τα coupe-crossover μοντέλα που είναι δημοφιλή σήμερα.

Η αεροτομή αποτελεί προέκταση της οροφής, και το κέντρο της είναι χαμηλό και εφαπτόμενο στο παρμπρίζ. Τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα σχηματίζουν 2 λεπτές γραμμές οι οποίες επεκτείνονται και στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Το τελείωμά τους βρίσκεται στη νοητή συνέχεια του πλαισίου της πινακίδας στον προφυλακτήρα.
Το εμπρός μέρος του νέου μοντέλου διαθέτει φώτα με τεχνολογία Pixel. Παράλληλα, ο προφυλακτήρας είναι επανασχεδιασμένος, και οι προβολείς ομίχλης έχουν πλέον τραπεζοειδές σχήμα, σε αντίθεση με τους στρογγυλούς του XC40.

Όσον αφορά τις διαστάσεις, το νέο Volvo C40 Recharge είναι κατά 7cm χαμηλότερο από το SUV αδελφό μοντέλο. Λόγω του χαρακτηριστικού σχήματος της οροφής, ο διαθέσιμος χώρος για τα κεφάλια των πίσω επιβατών είναι κατά 4cm μικρότερος.

Περνώντας στο εσωτερικό του νέου Volvo, παρατηρούμε την μεγάληκάθετη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, εκατέρωθεν της οποίας υπάρχουν 2 διακριτικά, στρογγυλά χειριστήρια. Το infotainment χρησιμοποιεί λογισμικό Android, και περιλαμβάνει υπηρεσίες

όπως Google Maps, Google Assistant και Google Play Store. Εκτός αυτού, το αυτοκίνητο θα μπορεί να λαμβάνει ασύρματα ενημερώσεις over-the-air.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, ο οποίος μπορεί να προβάλλει και το χάρτη του συστήματος πλοήγησης. Τέλος, το νέο C40 Recharge είναι το πρώτο μοντέλο της Σουηδικής εταιρείας το οποίο δεν διαθέτει δέρμα στην καμπίνα του.

Το μηχανικό σύνολο που χρησιμοποιείται είναι ίδιο με αυτό του XC40 Recharge και αποτελείται από 2 ηλεκτρικούς κινητήρες, 1 ανά άξονα, οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστικά 402 άλογα και 660Nm ροπής στους 4 τροχούς.

Το αυτοκίνητο χρειάζεται 4,7 δευτερόλεπτα για τη διαδικασία 0-100km/h, ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 180km/h. Η μπαταρία, χωρητικότητας 78kWh, προσφέρει αυτονομία 420km σε κύκλο WLTP. Χάρη στην τεχνολογία fast-charge, μπορεί να φορτίσει μέχρι το 80% μέσα σε 40 λεπτά.

Η παραγωγή του νέου Volvo C40 Recharge θα ξεκινήσει φέτος την άνοιξη, και το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Βέλγιο, μαζί με το SUV XC40 Recharge. Η πώλησή του θα γίνεται μόνο διαδικτυακά.

 

Related posts

Πώς η αγάπη δυναμώνει την υγεία της καρδιάς

Newsroom

Η παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου παρουσιάζει φέτος σε όλη την Ελλάδα το εμβληματικό έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Οδυσσεβάχ»

Καθαρο προβάδισμα 8,5 έως 10,5 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom