Κοινοποιείστε το άρθρο

Πρεμιέρα: Με επιτυχία ξεκίνησε η παράσταση «Αθάνατες» στο σπίτι της Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Λοϊζίδη

Η παράσταση άνοιξε αυλαία από το πατρικό σπίτι της εθνικής  ηρωίδας Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες.

Αρκετοί ήταν αυτοί που αποθέωσαν την παράσταση «Αθάνατες» στο νησί της Μπουμπουλινας στις Σπέτσες με το παρόν να δίνουν η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων: ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΠΟΓΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ο  Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής κα. Μαίρη Βιδάλη η συγγραφέας Τάνια Χαροκόπου κ.α. 

Τελος τα θερμά συγχαρητήρια δέχθηκε από φίλους συναδέλφους και κοινό η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής κα. Μαίρη Βιδάλη για την άψογη και την δραστηριά κοινοποίηση που κάνει όλο αυτό το καιρό ώστε να οργανώσει άψογα της   εκδηλώσεις  για τα 200 χρόνια. 

Με την σειρά μας και εμείς να την συγχαρούμε και να τις ευχηθούμε να συνεχίσει να είναι πάντα έτσι δραστήρια και δημιουργική 

vidali+greekaffair
Την  πρεμιέρα παρακολούθησαν και χειροκρότησαν με ενθουσιασμό εκλεκτοί καλεσμένοι, πολιτικοί, καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και  φίλοι! 

Δείτε φωτογραφίες από την παράσταση 

Ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης Λεωνίδας Λοϊζίδης, με συνεχή 30ετή ενεργή πορεία στο θέατρο, σε Ελλάδα κι εξωτερικό, δραστηριοποιούμενος την τελευταία δεκαετία στη Νέα Υόρκη, όπου σκηνοθετεί παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας με καστ Αμερικανών ηθοποιών στα σημαντικότερα Off-Broadway Θέατρα (“La Mamma”, “Theatre Row” κ.ά.), με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821, φιλοδοξεί να παρουσιάσει τη θεατρική περίοδο 2021-2022 μια παράσταση με θέμα τον ρόλο της γυναίκας στην ιστορική αυτή περίοδο της Ελλάδας, μέσα από την αναβίωση της ζωής και του αγώνα της Λ. Μπουμπουλίνας και της Μ. Μαυρογένους.

Λίγα λόγια για το έργο:

Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση, η οποία προβάλει την παρουσία της Μπουμπουλίνας και της Μαυρογένους στην Επανάσταση του ’21, σε κείμενο της βραβευμένης Τάνιας Χαροκόπου και σε σκηνοθεσία του βραβευμένου στην Αμερική και την Ευρώπη Λεωνίδα Λοϊζίδη, ενταγμένη στις επετειακές εκδηλώσεις «Ελλάδα 2021».

Μια θεατρική παράσταση για την Ελληνική Επανάσταση. Μια ιστορία ζωής, αγώνα, αυταπάρνησης, βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα.

Έβαλαν το πατριωτικό συναίσθημα πάνω και από τη ζωή τους, για να μας δώσουν το δικαίωμα να ζούμε ελεύθεροι.

Τιμή και δόξα στη Μαντώ Μαυρογένους και στη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Μαίρη Βιδάλη, η Ρουλα Αντωνοπουλου  η Σύνθια Μπατσή, ο Κωνσταντίνος Ζαμπάρας και ο Βασίλης Μπατσακούτσας.
ΒΙΟΛΙ σε όλη την διάρκεια του έργου, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Σκηνικά Άννα Μαχαιριανάκη

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο «Αθάνατες» απέσπασε το πρώτο βραβείο στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό της περιφέρειας Αττικής με θέμα «200 χρόνια από την Επανάσταση, έχει συμπεριληφθεί στις δράσεις της Επιτροπής Ελλάδα 2021 και έχει λάβει την αιγίδα του ΕΟΤ.

 

«ΑΘΑΝΑΤΕΣ» της Τάνιας Χαροκόπου σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Λοϊζίδη

Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση για την ηρωική Ελληνική Επανάσταση του 1821, η οποία εστιάζει στη ζωή και τον αγώνα των εμβληματικών γυναικών που τη σημάδεψαν ανεξίτηλα, χαράζοντας με χρυσά γράμματα το όνομά τους στο πάνθεο των Ελλήνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του έθνους.

Με τη σύμπλευση της πένας της πολυγραφότατης συγγραφέως Τάνιας Χαροκόπου, η οποία έχει γράψει πολλές θεατρικές επιτυχίες, εμπνεόμενη συχνά από την ελληνική ιστορία («Ανάμνηση Σμύρνης» με θέμα την καταστροφή της Σμύρνης, «Σοφία σε θυμάμαι» με θέμα τη ζωή της Σοφίας Βέμπο, «Ομμάτια Δακρωμένα – ένα γράμμα για την Τραπεζούντα» με θέμα τη γενοκτονία των Ποντίων) κι ενός καστ καταξιωμένων καλλιτεχνών, ο Λεωνίδας Λοϊζίδης, έχοντας την εμπειρία περιοδειών ελληνικών παραστάσεων σε Αμερική, Καναδά και Ευρώπη, δημιουργεί για μια ακόμη φορά μια εξαιρετική παράσταση που προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό σε ομογενείς και αλλοεθνείς και με πληθώρα βραβεύσεων για την προσφορά του από σημαντικότατους φορείς (Αμερικανικό Κογκρέσο, Ελληνική Δημοκρατία, Προεδρία της Κύπρου κ.ά.), θα επιχειρήσει μια μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, προκειμένου να κοινωνήσει μέσω της θεατρικής τέχνης την ιστορική αυτή περίοδο του έθνους μας, τις ελληνικές αξίες και ιδανικά, καθώς και τον δυναμικό και καθοριστικής σημασίας ρόλο της γυναίκας στην απελευθέρωση της Ελλάδας.

Τελος να αναφέρουμε ότι την Κυριακή το βράδυ στο θέατρο του Αττικού Λάσιους  απέσπασαν το βραβείο καλύτερου θεατρικού έργου!!

 

Η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής η κυρία Κατερίνα Χέλμη με την βραβεύουσα θεατρική συγγραφέα Τάνια Χαροκόπου

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο