ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Επικαιρότητα

Pressconference για το “1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018”

Συνέντευξη τύπου για το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο Ελληνικής γαστρονομίας από τους οργανωτές Φίλιππο Κούτρα και Νίκο Νάσιουτζικ. 

Ο Φίλιππος Κούτρας ιδρυτής του estiatoria.gr και ο συνδιοργανωτής Νίκος Νάσιουτζικ  παραχώρησαν συνέντευξη τύπου με αφορμή το επικείμενο πρώτο Διεθνές Συνέδριο  Ελληνικής Γαστρονομίας 2018, που έγινε στο χώρο του Ecali Club.

Ο κ. Φίλιππος Κούτρας αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, παρουσίασε το όραμα του που δεν είναι άλλο από  την ενίσχυση και ανάδειξη του ελληνικού προϊόντος,  όπως συγχρόνως  και την εξάπλωση της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως. Μας εξήγησε ότι “Είναι η πρώτη φορά που ενώνεται η Ελληνική επιχειρηματικότητα στον χώρο της γαστρονομίας και του τουρισμού, μέσω ενός σύγχρονου forum με διεθνή χαρακτήρα”.

Τόνισε ότι η 5η Μαρτίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής θα σηματοδοτήσει για όλο το γαστρονομικό κόσμο, την έναρξη του συνεδρίου και θα δώσει το στίγμα και τη βαρύτητα της μεγάλης σημασίας του 1ου Παγκόσμιου Ελληνικού Συνεδρίου Γαστρονομίας με επικοινωνιακό μήνυμα «Greek taste beyond borders».

Τέλος ο κ Φίλιππος Κούτρας ευχαρίστησε όλους τους φορείς που θα στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, όπως το υπουργείο Τουρισμού, Οικονομίας & Ανάπτυξης, τον Δήμο Αθηναίων, την ΠΟΕΣΕ-Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόριων & Συναφών Επαγγελμάτων όπως και κορυφαίες προσωπικότητες που συμμετέχουν στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας 2018  και ανήκουν  στο χώρο της γαστρονομίας και του τουρισμού. 

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο κ. Νίκος Νάσιουτζικ, συνδιοργανωτής του συνεδρίου ο οποίος ανέπτυξε τους λόγους που επιβάλλεται να γίνει αυτό το Συνέδριο  Ελληνικής Γαστρονομίας και το πόσο θα βοηθήσει μελλοντικά το χώρο της επιχειρηματικότητας, της γαστρονομίας και του ελληνικού τουρισμού.

Αντιδήμαρχος Ζαπάντης Σταύρος Υπεύθυνος Υποδομών, Τεχνικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού & Ανάπτυξης . Εκδότης greekaffair.gr Τσικορδάνος Κυριάκος
Η συγγραφέας παιδικού βιβλίου,Πόπη Γιαννάκου ο δημοσιογράφος Krikor Tsakitzian και ο εκδότης του Greekaffair.gr Κυριάκος Τσικορδάνος

Να πούμε ότι στην προσυνεδριακή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ecali Club, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του χώρου όπως ο Σεφ Γιώργος Τσελεμεντές, ο Ηλίας Μαμαλάκης, η Νταϊάνα Κόχυλα (ΗΠΑ), η Ντίνα Νικολάου, ο Άρης Τσανακλίδης , ο Γιάννης Μπαξεβάνης και άλλοι γνωστοί σεφ από τον χώρο της γαστρονομίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης οι κύριοι: Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης (πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού επιμελητηρίου), ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων,  ο Ντέϊβιντ Στεργάκος,  ο Κώστας Αλιμπέρτης, ο Νίκος Μπίλιος (Στρατηγικός σύμβουλος επικοινωνίας για την Ελλάδα και εξωτερικό) και ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος.Όπως και άνθρωποι από το χώρο της Δημοσιογραφίας ο krikor tsakitzian και o Εκδότης  του greekaffair.gr Κυριάκος Τσικορδάνος.

Σεφ Γιώργος Τσελεμεντές

Σύμβουλοι Τουρισμού – Τομέας τουριστικής γαστρονομίας: Γιάννης Γεωργακάκης, Πολυχρόνης Γριβέας, Θεόφιλος Κυρατσούλης, Χριστίνα Πουτέτση, Απόστολος Ελευθερόπουλος.

 

 

 

Φωτογραφία Greekaffair.gr-Αδαμαντία Λαουμτζή

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Βίντεο ντοκουμέντο:Κουκουλοφόροι προβοκάτορες βγαίνουν απο την Βουλή κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου

Newsroom

Επίσημη απόφαση (ΣΕΕΔΝΗ): «Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τα μέτρα που θα ισχύουν για την εστίαση και την ψυχαγωγία των πολιτών»

Μετά τον σάλο, το ΥΠΠΟ ανακαλεί 2.330 μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το Υπερταμείο

Newsroom