Κοινοποιείστε το άρθρο

Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ – Γιώργος Αδαμίδης: Κόστος 2 δις ευρώ για τη ΔΕΗ και ακόμη…εκτός λειτουργίας η μονάδα Πτολεμαΐδα 5

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5. ΈΧΕΙ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΉΔΗ 2 ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΛΙΓΝΙΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ 300.000.000€ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ !!!

 

«Το ότι υπάρχει χειραγώγηση στην αγορά είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Καρτέλ υπάρχουν. Αν τα συγκαλύπτει η κυβέρνηση είναι θέμα των μηχανισμών να το βρουν», δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.

Σε σχέση με τις τιμές ενέργειας, είπε ότι η Ελλάδα έχει σήμερα την ακριβότερη ενέργεια σε όλη την Ευρώπη και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά. Αυτό έχει να κάνει με την απόλυτη εξάρτηση της χώρας μας με τις εισαγωγές φυσικού αερίου.

Σήμερα στη χώρα υπάρχουν επτά λιγνιτικές μονάδες. Από αυτές λειτουργούν οι τέσσερις με ποσοστό συμμετοχής 17% στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και 47% είναι η συμμετοχή του φυσικού αερίου. Θα μπορούσαν, όπως είπε να μπουν και άλλες μονάδες στην παραγωγή για να φτάσουν στο 25% και έτσι θα μείωνε το κόστος.

Τόνισε πως οι εταιρίες παροχής ρεύματος, μεταξύ αυτών και η ΔΕΗ, θα έπρεπε να ενημερώσουν τους καταναλωτές για τις ρήτρες αναπροσαρμογής, οι οποίες «φούσκωσαν» τους λογαριασμούς ρεύματος. Ούτε η ΔΕΗ το έκανε είπε. Δεν ενημέρωσε τους καταναλωτές και δεν έδωσε εναλλακτικές επιλογές και έτσι οι πολίτες βρέθηκαν προ δυσάρεστων «εκπλήξεων».

Στις περιπτώσεις τιμολόγησης με λάθος καταμέτρηση, είπε ότι ο καταναλωτής θα πρέπει να ελέγξει αν είναι σωστή η καταμέτρηση και ζήτησε να κάνει τους ελέγχους η ΡΑΕ γιατί όπως επέμεινε υπάρχει χειραγώγηση.

ΠΗΓΗ www.rthess.gr
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο