ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Αποστολική ΔιακονίαΠεριβάλλον

Προφητική προειδοποίηση – Γέροντα Γεώργιου: από το 2022 για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία! (BINTEO)

Προφητική προειδοποίηση – Γέροντα Γεώργιου: από το 2022 για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία! (BINTEO)

 

Το Μάϊο του 2022 δημιουργήθηκε με την παρότρυνση του Γέροντα Γεωργίου το μικρό αυτό ντοκυμαντέρ, καταγγέλοντας έτσι την ασύδοτη και αλόγιστη κοπή των πλατάνων και άλλων δένδρων από τα Θεσσαλικά ποτάμια.

Οι ενέργειες των κατοίκων που κατήγγειλαν το γεγονός, ήταν ένα καμπανάκι κινδύνου που δυστυχώς δεν λήφθηκε υπόψη από τις αρχές και παρά τις καταγγελίες που έγιναν στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Το ντοκυμαντέρ δεν προβλήθηκε τότε, με την ελπίδα και την καλή θέληση ότι οι υπεύθυνοι θα έκαναν το αυτονόητο.

Αλλά εις μάτην. Σήμερα η Θεσσαλία γνώρισε τις καταστροφικές συνέπειες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Τώρα είναι ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ για να γνωρίζουμε όλοι τις συνέπειες των πράξεών μας και τι συμβαίνει όταν ο άνθρωπος ασελγεί επάνω στη δημιουργία του Θεού που είναι όλη η φύση.

Ολλανδοί ειδικοί που εξέτασαν τους βασικούς λόγους της υπερχείλισης των ποταμών μεταξύ άλλων αποφάνθηκαν ότι “…Ορισμένες από τις διαπιστώσεις που έχουν κάνει μέχρι στιγμής τα μέλη της ομάδας είναι ότι δεν έχουν καθαριστεί τα αρδευτικά κανάλια και ότι τα δασαρχεία δεν είχαν μαζέψει κορμούς δέντρων, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στις γέφυρες κάτω στην πεδιάδα, να μπουκώσουν τα ρέματα και το νερό αναγκαστικά να συγκεντρωθεί γύρω από τη γέφυρα πλημμυρίζοντας τα χωράφια που βρίσκονταν τριγύρω….”

 

 

Related posts

Η εβδομάδα της Τυροφάγου (λευκή εβδομάδα): Πώς νηστεύουμε και έθιμα του λαού μας

Ιερομόναχος Γεώργιος Αλευράς:”Η δύναμη της προσευχής νικά τον φόβο”

H προστασία των δασών είναι υπόθεση όλων μας

Newsroom