ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Υγεία

Προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Η πανούκλα ο «Μαύρος Θάνατος» επιστρέφει και αυτή τη φορά είναι διαφορετικός

Προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Η πανούκλα ο «Μαύρος Θάνατος» επιστρέφει και αυτή τη φορά είναι διαφορετικός.

Αγωνιώδης είναι η προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφορικά με την εξάπλωση των κρουσμάτων της πανώλης και πιο συγκεκριμένα της πνευμονικής πανώλης, της αρρώστιας που ευθύνεται για το θάνατο 50 εκατ. ανθρώπων σε μια μόνο επιδημία το 1300.

Αυτή τη φορά όμως η επιδημία έχει κάτι το διαφορετικό που δεν μπορεί να εξηγηθεί.

Η πανώλη αφού ξεκίνησε από την Μαδαγασκάρη έχει εξαπλωθεί με κρούσματα στη Νότια Αφρική, την Μοζαμβίκης, την Τανζανία, την Κένυα, την Αιθιοπία,  τις νήσους Κομόρο, τις Σεϋχέλλες και τον Άγιο Μαυρίκιο.

Μέχρι σήμερα η πανώλη έχει σκοτώσει 124 ανθρώπους, ενώ έχει μολύνει τουλάχιστον 1300, με τους επιστήμονες να αναφέρουν ότι ο αριθμός θα ανεβεί και άλλο.

Ο ΠΟΥ ο οποίος εργάζεται με το υπουργείο Υγείας της Μαδαγασκάρης προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος εξαπλωσης της επιδημίας είναι μεγάλος.

«Η πανώλη αν και τρομακτική δεν είναι κάτι νέο. Στη Μαδαγασκάρη αναφέρονται περί τα 600 κρούσματα κάθε χρόνο», αναφέρει ο ΠΟΥ ο οποίος προσθέτει ότι αν και οι επιστήμονες χωρίς να  μπορούν να το εξηγήσουν  λένε  ότι ο ιός είναι διαφορετικός αυτή τη φορά.

Στη Μαδαγασκάρη έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας. Η Air Seychelles, έχει σταματήσει τις πτήσεις της από και προς την Μαδαγασκάρη, σχολεία και επιχειρήσεις παραμένουν κλειστά αλλά ήδη ο ιός έχει βρει δρόμο εκτός του νησιωτικού αυτού κράτους.

Υπάρχουν τρία είδη της αρρώστιας: Η βουβωνική πανώλη, η οποία επηρεάζει τους λεμφαδένες, η σηψαιμική πανώλη, που προκαλεί εσωτερική αιμορραγία και η πνευμονική πανώλη η χειρότερη  και πιο θανατηφόρα από όλες καθώς μεταδίδεται με την αναπνοή

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Έρευνα :Τρόφιμα που καταναλώνουμε μπορούνε να μεταδώσουν 250 ασθένειες λόγω μόλυνσης

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθ. Δημόπουλος εξηγεί πώς μεταδίδεται ο νέος κορωνοϊός και ποια είναι τα συμπτώματα

Newsroom

Γιατί να πίνουμε ουίσκι αφού έχουμε Ελληνικό τσίπουρο;

Newsroom