ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΕιδήσεις

Προκλητικές δηλώσεις – Τσαβούσογλου: «Δικαίως λέμε ότι είναι δικά μας» στο Αιγαίο

Προκλητικές δηλώσεις – Τσαβούσογλου: «Δικαίως λέμε ότι είναι δικά μας» στο Αιγαίο

 

Στο θέμα των καλούμενων γκρίζων ζωνών επανέρχεται πλέον, σχεδόν καθημερινά, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

Στο θέμα των καλούμενων γκρίζων ζωνών επανέρχεται πλέον, σχεδόν καθημερινά, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπενθυμίζοντάς μας ότι, κατά την άποψη της Τουρκίας, στο Αιγαίο «υπάρχουν νησίδες και βράχοι των οποίων η κυριότητα δεν είναι ξεκάθαρη, καθώς δεν καθορίζεται από συμφωνίες» όπως της Λωζάννης και των Παρισίων. «Δικαίως λέμε ότι είναι δικά μας, ενώ η Ελλάδα λέει ότι “είναι δικά της”», δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας αναφερόμενος σε αυτά τα νησιά και τις νησίδες.

Ο κ. Τσαβούσογλου θυμήθηκε, ωστόσο, και την κρίση των Ιμίων. Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, τότε, μετά την κρίση των Ιμίων, «οι τότε κυβερνήσεις είπαν “ας ξεκινήσουμε διερευνητικές συνομιλίες”».

«Εμείς το συνεχίσαμε αυτό (σ.σ.: τις διερευνητικές συνομιλίες) επειδή είναι ένα θετικό βήμα. Συζητάμε για το πώς θα λύσουμε αυτά τα προβλήματα», συνέχισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ο οποίος όμως κατηγόρησε την Ελλάδα για την ασυμφωνία μεταξύ εναέριου χώρου και χωρικών υδάτων.

«Τώρα, όταν διεκδικούν (σ.σ.: οι Έλληνες) 10 μίλια εναέριου χώρου πάνω από τα χωρικά ύδατα των 6 μιλίων και το αεροπλάνο μας εισέρχεται σε αυτόν τον εναέριο χώρο, σε αυτά τα 4 μίλια, ισχυρίζονται ότι είναι ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο Μ. Τσαβούσογλου, ενώ δεν μπορεί βέβαια να περάσει απαρατήρητο και το προεκλογικό σποτ του κόμματος AKP, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο εμφανίζει ως εδάφη της Τουρκίας τη Δυτική Θράκη και πολλά ελληνικά νησιά.

 

Related posts

Τουρκικά αλιευτικά πλήρως εκσυγχρονισμένα έφτασαν να περιφέρονταν έξω από τα Κύθηρα!

Πώς ταξιδεύουμε με πλοίο: Τι έγγραφα απαιτούνται να έχουν μαζί τους οι ταξιδιώτες

Βερολίνο: Διαδηλώσεις υπέρ υποδοχής προσφύγων από τη Μόρια