ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Αθλητισμός

Προκριματικά Europa League: Διπλό πρόκρισης για την ΑΕΚ μέσα στην Ελβετία με τη Σεντ Γκάλεν (0-1)

Προκριματικά Europa League: Διπλό πρόκρισης για την ΑΕΚ μέσα στην Ελβετία με τη Σεντ Γκάλεν (0-1)

Η ΑΕΚ πήρε το «διπλό» πρόκρισης στην Ελβετία, αφού νίκησε 1-0 τη Σεντ Γκάλεν, και θα παλέψει την επόμενη Πέμπτη για την είσοδο στους ομίλους του Europa League.

Παρότι η Ενωση δεν έπεισε, η Σεντ Γκάλεν δεν είχε την ποιότητα να την αποκλείσει και έτσι, έστω και δύσκολα, πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση. Οι παίκτες του Καρέρα έπαιξαν σκληρά και με ψυχή, όμως τους έλειψε το καθαρό μυαλό όταν χρειάστηκε. Η καταρρακτώδης βροχή έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους. Εν τέλει, ο Δικέφαλος βρήκε το γκολ της νίκης στο 70′, με τον Ολιβέιρα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μετά την απόκρουση του Ζίγκι στο πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος.

Στα πλέι οφ του Europa League, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την επόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ τη Βόλφσμπουργκ, που απέκλεισε την ουκρανική Ντέσνα.

 

Το ματς

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον τρόπο που δεν θα ήθελε η ΑΕΚ. Η Σεντ Γκάλεν είχε την μπάλα στην κατοχή της, είχε κερδίσει κατά κράτος τη μάχη του άξονα και σφυροκοπούσε την άμυνά της, με την καταρρακτώδη βροχή να δημιουργεί προβλήματα στους αμυντικούς των «κιτρινόμαυρων». Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά από τον Παναγιώτη Τσιντώτα τόσο με τον Ντουά όσο και με τον Στίλχαρτ, αλλά ο Ελληνας γκολκίπερ επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε εξαιρετικό φεγγάρι, καθώς απέκρουσε όλες τις απειλές των Ελβετών.

Μετά το 35′, η Ενωση ανέβηκε. Απέκτησε αυτοπεποίθηση και με μπροστάρηδες τους Σιμόες, Καρίμ και Μάνταλο, που έβγαλαν ψυχή, δημιούργησαν ευκαιρίες. Μια κεφαλιά του Λιβάγια πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του αντίπαλου γκολκίπερ, ενώ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ο Σιμόες απείλησε με ένα σουτ, ενώ μια παράλληλη του Βασιλαντωνόπουλου δεν είχε αντίκρισμα. Πριν εκπνεύσει το πρώτο ημίχρονο, η Σεντ Γκάλεν απείλησε ξανά μετά από λάθος του Τσιγκρίνσκι, αλλά ο Τσιντώτας απάντησε με άψογα reflexes.

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε πολύ. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει ευκαιρία, αλλά η Σεντ Γκάλεν κρατούσε με δυνατή άμυνα. Από την άλλη, σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, οι Ελβετοί δεν δημιουργούσαν απειλές για την «κιτρινόμαυρη» άμυνα. Εν τέλει, ένα πέναλτι έμελλε να «ξεκλειδώσει» το ματς για την Ενωση.

 

 

Στο 69′ ο Ολιβέιρα έφυγε πίσω από την αντίπαλη άμυνα, βρέθηκε απέναντι στον Ζίγκι, ο Στεργίου προσπάθησε να τον κόψει, έκανε πέναλτι, και ο Πορτογάλος έστησε την μπάλα στα 11 βήματα. Ωστόσο, ο αντίπαλος γκολκίπερ τον νίκησε αποκρούοντας την εκτέλεσή του, αλλά ο Ολιβέιρα πήρε το… ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ στο 70′. Στη συνέχεια οπισθοχώρησε για λίγο η Ενωση, ψάχνοντας το γκολ που θα «κλειδώσει» την πρόκριση στην αντεπίθεση. Δεν το βρήκε, αλλά ουσιαστικά δεν απείλησαν ποτέ ούτε οι Ελβετοί.

Σεντ Γκάλεν-ΑΕΚ 0-1
Σεντ Γκάλεν (Πίτερ Τσάιντλερ): Ατί-Ζιγκί, Κράουτσι, Στεργίου, Φαζλίζι, Μουχέιμ, Κιντιλά, Ρουίς (74′ Ριμπέιρο), Γκέρτλερ, Στίλχαρτ (74′ Ουάν), Ντουά (61′ Καμπερί), Γκιγεμενό

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σιμόες, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Λιβάγια (90′ Σάκχοφ), Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ (68′ Γκαρσία)

 

Related posts

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΣ

Newsroom

Σαν σήμερα 26 Ιουλίου ο Πύρρος Δήμας “έκατσε κάτω απ’ τη μπάρα” και έκανε την Ελλάδα περήφανη

Ανακοίνωση της «Θύρας 7» για είσοδο μόνο εμβολιασμένων: «Κανένας ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ δεν θα καταπατήσει την ανθρώπινη ελευθερία»