ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Άμπελος ΚυρίουΟρθοδοξία

Προσευχή για την κατάπαυση της φωτιάς

Προσευχή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, για να κάνει έλεος ο Κύριος, όταν η φωτιά και οι πυρκαγιές τελούν το καταστροφικό τους έργο.

Τη δύσκολη αυτή ώρα, που η χώρα μας δοκιμάζεται από η χώρα μας από μεγάλες  καταστροφικές πυρκαγιές σε ολόκληρη την Ελλάδα, η προσευχή είναι η παρηγορία, το καταφύγιο, αλλά και το όπλο των Ορθοδόξων.

Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος μέσω της Ιεράς Συνόδου είχε αποστείλε προς τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος την εξής προσευχή για φωτιές και πυρκαγιές.

«Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός και Σωτήρ μας. Τούτη την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας που διέρχεται ο τόπος μας εξ αιτίας των πυρκαϊών που κατακαίουν τον φυσικό μας πλούτο, καταστρέφουν περιουσίες και αφαιρούν ανθρώπινες ζωές, αισθανόμεθα την ανάγκη να καταφύγουμε στη βοήθειά Σου, ζητώντας το έλεός Σου για τη σωτηρία μας. Συ Κύριε διεφύλαξες από τη φωτιά τους Αγίους Τρεις Παίδας, και πολλούς Αγίους Μάρτυρές Σου εδόξασες, όταν διέταξες να μη τους εγγίσουν οι φλόγες της καμίνου και τα πεπυρακτωμένα σίδερα των βασανιστών τους.

Κατάπαυσε, Κύριε, τους ισχυρούς ανέμους που πολλαπλασιάζουν την καταστρεπτική δύναμη της φωτιάς και ενίσχυσε τους ανθρώπους που έχουν ως καθήκον τους την αντιμετώπισή της. Δώσε δύναμη καρτερίας σ’ εκείνους που επλήγησαν και έχασαν τις περιουσίες τους, και παρηγόρησε εκείνους που είχαν στην οικογένειά τους θύματα. Η Εκκλησία μας προσεύχεται γι’ αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και για την ανάπαυση της ψυχής τους. Υπήρξαν αθώα θύματα μιας δραματικής τραγωδίας που έχει βυθίσει στο πένθος όλους μας.

Δεν γνωρίζουμε, Κύριε, τις αιτίες αυτών των πυρκαϊών. Αλλ’ είτε αυτές οφείλονται στον καύσωνα ή σε αμελή ενέργεια ανθρώπου, συγχώρησε τους αμελείς και διάσωσε τον λαόν Σου και την κληρονομίαν Σου από την απειλή, από τυχόν συνέχιση της καταστροφής και από αναζωπύρηση των εστιών. Εάν, όμως, οι φωτιές οφείλονται σε δόλια ενέργεια εμπρηστών, τότε, Κύριε, στείλε τη δίκαιη οργή Σου επάνω τους και τιμώρησέ τους παραδειγματικά για το έγκλημα που θεληματικά διέπραξαν σε βάρος όλου του λαού μας και της Δημιουργίας Σου.

Κύριε, είμεθα αμαρτωλοί και ομολογούμε τα πάθη μας. Όμως Κύριε «Σοι μόνω αμαρτάνομεν αλλά και σοι μόνω λατρεύομεν». Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και μετανοούμε γι’ αυτά με δάκρυα. Συγχώρησέ μας τους αμαρτωλούς και δίδαξέ μας τα δικαιώματά Σου. Σ’ αυτή τη δύσκολη ώρα με το ευλογημένο χέρι Σου σκέπασέ μας και προστάτευσε τον τόπο μας, ρύσαι μας από πάσης περιστάσεως και ξαναδώσε μας τη χαρά της ευτυχίας και της ασφάλειας. Πρεσβευτές μας επικαλούμεθα την Πάναγνη Μητέρα Σου και όλους τους Αγίους Σου. Αμήν».

 

Related posts

Μεγάλη Δευτέρα: Η άκαρπη συκιά που καταράστηκε ο Ιησούς Χριστός

Άγιος Γαβριήλ ο διά Χριστόν σαλός: Τι χριστιανοί είστε εσείς που δεν πιστεύετε τον αναστημένο Χριστό;

Newsroom

Η Ανάσταση που δεν ήρθε ακόμα

Newsroom