ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Αποστολική ΔιακονίαΟρθοδοξία

Προσευχή προς τον Θεό τον Πατέρα μας

Προσευχή προς τον Θεό τον Πατέρα μας

Μια προσευχή θα πρέπει να περιλαμβάνει:

1. Δόξα στον Θεό.
2. Ευχαριστία στον Θεό.
3. Αγάπη στον Θεό.
4. Καθαρισμός από τις αμαρτίες.
5. Βασιλεία του Θεού επί της γης.
6. Μετάνοια.
7. Πλήρωση με το Άγιο Πνεύμα.
8. Υποβολή αιτημάτων.
9. Ευχαριστία και πάλι στον Θεό.

 

Εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού, και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν. Θεέ, Πατέρα μας παντοκράτορα.

Σε δοξάζουμε εσένα που δημιούργησες τα πάντα τα ορατά και τα αόρατα. Οι επιστήμονες λένε ότι τα αστέρια στο σύμπαν είναι περισσότερα από τους κόκκους της άμμου σ’ όλες τις ερήμους και παραλίες της γης. Εμείς συγκρινόμενοι με το τεράστιο σύμπαν που εσύ δημιούργησες χωρίς να ιδρώσεις, είμαστε τόσο μικροί, είμαστε ένα τίποτα.
Σε δοξάζουμε εσένα, Πατέρα μας παντοκράτορα, που είσαι άπειρος. Για να συγκρίνουμε δύο αριθμούς διαιρούμε τον ένα με τον άλλο, οποιοσδήποτε αριθμός διαιρεθεί με το άπειρο το αποτέλεσμα είναι μηδέν. Αν διαιρέσεις εμάς μ’ εσένα το αποτέλεσμα είναι μηδέν. Σε σύγκρισή με εσένα είμαστε μηδέν, είμαστε ένα τίποτα.
Σε δοξάζουμε εσένα που είσαι παντοδύναμος, μετατρέπεις το ισχυρότερο άνθρωπο σε στάχτες σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Οι πράξεις δύναμης σου είναι μεγάλες Ψαλμός 150. Η αξεπέραστη δόξα σου είναι αδιαμφισβήτητη.
Σ’ ευχαριστούμε που μας διατηρείς ζωντανούς, που μας παρέχεις τρόφιμα, ρούχα και στέγη, ώστε να μπορούμε να ζούμε και να σε δοξάζουμε.
Σ’ αγαπούμε Πατέρα μας παντοκράτορα, τόσο πολύ που προσπαθούμε να τηρούμε τις εντολές σου. Τηρώντας τις εντολές σου, αποδεικνύουμε την αγάπη μας προς εσένα Ιωάννης 14:21.
Θεέ, Παντοδύναμε Πατέρα μας, ο υιός σου ο Ιησούς Χριστός μας είπε: “Αλήθεια, αλήθεια σας λέγω, ότι όσα ζητήσετε από τον Πατέρα εις το όνομα μου, θα σας τα δώσει” Ιωάννης 16:23. Ζητάμε τα ακόλουθα στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, του υιού σου, τον οποίο λατρεύουμε*.
Θεέ φιλεύσπλαχνε, ο υιός σου ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε για τις αμαρτίες μας, καθάρισε μας, συγχώρησε μας από όλες τις αμαρτίες και τις ανομίες μας. Καθάρισε, πλύνε ολοσχερώς ολόκληρα τα σώματα και τις ψυχές μας από όλες τις αμαρτίες μας.
Θεέ, ουράνιε Πατέρα, ας έρθει η βασιλεία σου στη γη τώρα, και ο Ιησούς Χριστός, ο υιός σου, να βασιλεύσει τώρα, και για πάντα Ματθαίος 6:10.
Θεέ, ήλιε της δικαιοσύνης, κατεύθυνε μας να τηρούμε τις εντολές σου, καθοδήγησε μας να είμαστε πάντα σε μετάνοια, και να κοινωνούμε αξίως το άχραντο σώμα και τίμιο αίμα του αγαπημένου σου υιού, Ιησού Χριστού Ματθαίος 6:11Ιωάννης 6:48-51.
Πατέρα των φώτων, όπως πλήρωσες τους Αποστόλους, στην Ιερουσαλήμ, με το Πνεύμα σου το Άγιο , πλήρωσε εμάς με το Άγιο Πνεύμα σου ** Πράξεις 2:4. Στείλε και γέμισε μας με το Άγιο Πνεύμα σου. Κάνε μας ναούς του Αγίου Πνεύματος.
Θεέ, Πατέρα μας παντοκράτορα, άκουσε την κραυγή μας, όπως άκουσες την κραυγή των Ισραηλιτών, και χώρισες τη θάλασσα και οι άνθρωποι σου πέρασαν δια μέσω της θάλασσας σε στεγνό έδαφος Έξοδος 14:15-16, παρακαλούμε, (υποβάλετε εδώ τα αιτήματα σας ), ούτως ώστε Εσύ να δοξαστείς Ιωάννης 15:7-8.
Θεέ, σ’ ευχαριστούμε και πάλι, που μας άκουσες, και εκπλήρωσες τα αιτήματα μας Ιωάννης 11:41-44.
Πρεσβείαις της υπερευλογημένης ενδόξου, Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας, των φωτοειδών Αρχαγγέλων και πάντων σου των αγίων.
Ότι σου εστίν η βασιλεία και η δύναμις και η δόξα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Θα πρέπει να λατρεύετε τον Ιησού Χριστό, τηρώντας τις εντολές του, και να γονατίζετε κάτω και κινείτε κάτω το κεφάλι σας στο πάτωμα λέγοντας: “Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ Θεού, ελέησον με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου” Στη συνέχεια, σηκώνεστε και επαναλάβετε. Όσο περισσότερες γονυκλισίες κάνετε τόσο το καλύτερο.

** Αν θέλετε να είστε σοφοί, ζητήσετε από τον Θεό να σας πληρώσει με το Άγιο Πνεύμα του.

Ο Θεός ο Πατέρας μας θα εκπληρώσει την παραπάνω προσευχή αν είστε, τουλάχιστον, σε μερική μετάνοια.

Ο Θεός δεν απαντά στην παραπάνω προσευχή: Ο Θεός μερικές φορές είναι αργός. Δεν σας δίνει ότι του ζητήσετε στις προσευχές σας αμέσως. Περιμένει ούτως ώστε να εκτιμήσετε αυτό που θα πάρετε. Περιμένοντας να εκπληρωθεί η προσευχή σας αποκτάτε υπομονή, εγκράτεια, διαμορφώνεται ο χαρακτήρας σας. Σας εκπαιδεύει να γίνετε δυνατοί, αδιάφοροι, απαθείς, σκληροί, τελικά να θέλετε μόνο Αυτόν.

Μια προσευχή είναι τόσο καλή όσο το αποτέλεσμά της.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Το ευλογημένο Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως!

Newsroom

Διδαχές Γέροντα Παίσιου: “Ο άνθρωπος, όταν είναι δίκαιος, έχει τον Θεό με το μέρος του”

Ζήσε ελεύθερος, μην είσαι χριστιανός του «πρέπει» : Ομιλία #Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης (βίντεο)

Newsroom