ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πρόσωπα

Πρωτοπαπάς: Ο Μόρφου έζησε κοντά σε Αγιότητα – Επικίνδυνος για Νέα Τάξη Πραγμάτων

Για την υποψηφιότητα του Μητροπολίτη Μόρφου, Νεόφυτου, μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο εκπρόσωπός του, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς.

 

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «θα μπλέξει γενικά η κατάσταση».

 

Σε ερώτηση πώς θα τα προλαβαίνει όλα, απάντησε ότι «προς το παρόν έχουμε τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, οι οποίες είναι παρά πολύ σημαντικές.

Το είδατε πόσο σημαντικές είναι γεωπολιτικά από το ενδιαφέρον που έχουν όλες οι μεγάλες χώρες.  Η Ευρώπη και ο κόσμος όλος μπαίνουν σε έναν νέο Μεσαίωνα. Χρειάζονται κάποιες φωνές που να είναι ελεύθερες από οποιοδήποτε βάρος.

Βλέπετε πόσο ταλαιπωρούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί λαοί από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Χρειάζεται κάποιος να μπορεί να ορθώσει ανδρεία φωνή, είτε είναι αρχιεπίσκοπος είτε είναι πρόεδρος της Δημοκρατίας»

Έκανε αναφορές στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι, με παράδειγμα την αύξηση των συσσιτίων στη Γερμανία και τη Βρετανία. «Και στην Κύπρο έρχονται δύσκολες ημέρες».

 

Ο Μητροπολίτης Μόρφου

Σε ερώτηση εάν ο Μητροπολίτης Μόρφου υποστηρίζεται από κάποια μεγάλη χώρα, απάντησε ότι «είναι εντελώς ανεξάρτητος. Ρωμιός. Ο Ρωμιός έχει την πίστη του και τηρεί ίσες αποστάσεις από όλους. Είναι διαφορετικό από τον γραικύλο».

Σε σχέση με τις απόψεις του για την επιστήμη, απάντησε ότι «από τη στιγμή που υπάρχει η αλήθεια, τότε όλα τα άλλα είναι μικροπράγματα. Είναι πολύ σημαντική και θα φανεί σε λίγο για όλα τα θέματα».

Οι εμβολισμοί

Ερωτηθείς διευκρινιστικά για τους εμβολιασμούς, ο κ. Πρωτοπαπάς σημείωσε ότι «δηλαδή εσείς θεωρείται ότι όσοι εμβολιάστηκαν, έτυχαν σωστής αντιμετώπισης για την πανδημία. Δεν είναι ο εμβολιασμός το μεγάλο πρόβλημα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η καταστρατήγηση της ανθρώπινης ελευθερίας».

Πρόσθεσε ότι «βεβαίως έχει εμπιστοσύνη στην επιστήμη ο Μητροπολίτης Μόρφου, αλλά εξαρτάται ποια επιστήμη. Υπάρχει επιστήμη που εξαναγκάζει τον άλλο να κάνει κάτι και υπάρχει επιστήμη που τον αφήνει ελεύθερο. Ο νόμος χρησιμοποιούσε τους επιστήμονες».

Όταν ρωτήθηκε για τη στάση του Μόρφου Νεόφυτου για τους ομοφυλόφιλους, απάντησε ότι «αυτή η άποψη που νομίζεται εσείς είναι αιρετική ήταν παρεξηγημένη γιατί δεν ήταν ολοκληρωμένη η ανάλυση. Είχε πει ότι η ομοφυλοφιλία και η οποιαδήποτε άλλη σεξουαλική αμαρτία είναι λιγότερο αμαρτία από την τοκογλυφία. Παίρνει ο κόσμος ότι βολεύει τα γούστα του. Όταν λέμε αμαρτία εννοούμε όχι την τάση αλλά την πράξη».

Πρόσθεσε ότι «δεν θέλει να καννιβαλιστεί. Δεν θεωρώ τώρα ότι κανιβαλίζομαι τώρα, αλλά θα υπάρχει πολύ τρολάρισμα. Το περιμένω και δεν με πολυενδιαφέρει. Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι ο πιο λαλίστατος επίσκοπος τα τελευταία επτά οκτώ χρόνια. Άρα έχει πει πάρα πολλά. Οι πληροφορίες βρίσκονται στο διαδίκτυο για το τι έχει πει και θα βρίσκονται και μετά τις Αρχιεπισκοπικές. Άρα σε αυτή την περίοδο πρέπει να τηρήσει μια στάση αποχής από τα ΜΜΕ, αν και θα γίνει μια συνέντευξη από έναν δημοσιογράφο και θα μοιραστεί στα κανάλια».

Ερωτηθείς εάν έχει ως επιτελείο εμπιστοσύνη στα κυπριακά ΜΜΕ, απάντησε ότι «δεν είναι να έχεις εμπιστοσύνη. Αυτό γιατί έχει μια διαφορετική στάση από τους υπόλοιπους, η οποία είναι λίγο επικίνδυνη για τη νέα τάξη πραγμάτων».

Πρόσθεσε ότι «είναι από τους λίγους που έχει ζήσει κοντά στην Αγιότητα, έζησε κοντά σε τέσσερις Αγίους, οι οποίοι έχουν αγιοκατατακτεί πρόσφατα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, όταν ζήσει κάποιος κοντά στην αγιότητα και αντιληφθεί την αλήθεια, τότε μπορεί να έχει διαφορετικό θάρρος και τρόπο να μιλάει στους ανθρώπους. Ο Μόρφου έχει τον ίδιο τρόπο που μιλούσε ο προηγούμενος Αρχιεπίσκοπος».

 

Related posts

Οι άγιοι των Γραμμάτων για το ελληνικό Πάσχα

Η Φόνισσα, το αξεπέραστο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

26 Σεπτεμβρίου 1989: 33 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη