ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κοινωνία

Πρόβλημα με την σίτιση των μαθητών στο πλημμυροπαθές χωριό Μεγάλα Καλύβια

Πρόβλημα με την σίτιση των μαθητών στο πλημμυροπαθές χωριό Μεγάλα Καλύβια

Πρόβλημα με την σίτιση των μαθητών στο πλημμυροπαθές χωριό  Μεγάλα Καλύβια –  Άμεση συνάντηση  με τους υπουργούς κ. Κώστα Σκρέκα και Δημήτρη Παπαστεργίου,  το Δήμο, την τοπική Αυτοδιοίκηση  και άλλους τοπικούς φορείς, ζητά η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του Γυμνασίου Μεγάλων Καλυβίων  Μαρία Γιαγιάκου.

 

Για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μεγάλων Καλυβίων Μαρία Γιαγιάκου έστειλε την παρακάτω επιστολή στο greekaffair.news  όπου αναφέρει τα εξής:

 

Χωρίς να χρειάζονται ειδικές περιγραφές και εξηγήσεις , γιατί σε όλο το πανελλήνιο είναι ήδη γνωστό, η Κοινότητα των Μεγάλων Καλυβίων μετράει ακόμη τις ανοιχτές πληγές τις από τις πρόσφατες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023.

Σε ένα τόπο που δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα όρθιο και που οι δημότες παλεύουν με τα τελευταία ψυχικά και οικονομικά αποθέματα , που τους έχουν απομείνει, είναι τουλάχιστον αυτονόητο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να συνδράμει τα μέγιστα , προκειμένου να υπάρξει μετάβαση σε μία καθημερινότητα , που θα εξασφαλίζει τα ελάχιστα στοιχειώδη για τα παιδιά μας.

Στα σχολεία των Μεγάλων Καλυβίων ( νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο) φοιτούν παιδιά που οι οικογένειες τους έχουν χάσει τα πάντα. Χάσανε το σπιτικό τους, καταστράφηκε το βίος τους, χάθηκαν ζώα , καταστράφηκαν σοδειές. Σε αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα μέχρι στιγμής η ιδιωτική πρωτοβουλία λειτούργησε και χάρη στην προσφορά διαφόρων επιχειρήσεων, εθελοντικών δράσεων και επαγγελματικών σωματείων εξασφαλίσαμε γεύματα για τα παιδιά , των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να τους εξασφαλίσουν ακόμη και ένα στοιχειώδες χαρτζιλίκι για κολατσιό στο σχολείο. Μετά λύπης και αγανάκτησης βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την εξαίρεση των σχολείων των Μεγάλων Καλυβίων από τα σχολικά γεύματα.

Σας ζητούμε να ληφθεί αρμοδίως απόφαση για να ενταχθούν όλα τα σχολεία των Μεγάλων Καλυβίων στο πρόγραμμα σίτισης των μαθητών, με σκοπό την ανακούφιση των οικογενειών , πολλές εκ των οποίων στερούνται των απολύτων αναγκαίων για την επιβίωσή τους . Ο Δήμος Τρικκαίων καλείται και οφείλει να αποδείξει ότι στέκεται αρωγός σε όλους τους δημότες , που αγωνίζονται να αναστήσουν το σπιτικό τους , την δουλειά που τους βιοπορίζει και τη ζωή τους από την αρχή

 

Επιστολή της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μεγάλων Καλυβίων κ. Μαρίας Γιαγιάκου 

 

Related posts

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Δύο εκατ. ευρώ πρόστιμο στην Αττική Οδό – Τι λέει το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης

Τέλος η αργία στον ιδιωτικό τομέα, αυστηρή σύσταση για τηλεργασία

Newsroom

«Είναι οριστικό»: Στις 14 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός στην Ελλάδα -Σε λίγες ημέρες τα πρωτόκολλα

Newsroom