ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Πυρκαγιά Αττική: Εκκενώνονται Μαλακάσα, Καπανδρίτι, Σφενδάλη και Πολυδένδρι

Πυρκαγιά Αττική: Εκκενώνονται Μαλακάσα, Καπανδρίτι, Σφενδάλη και  Πολυδένδρι

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι της Βόρειας Αττικής καθώς η φωτιά βρίσκεται εκτός ελέγχου. Το 112 έστειλε SMS για να εκκενωθούν οι περιοχές Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Σφενδάλη και Μαλακάσα.

Τέσσερα είναι τα ενεργά μέτωπα στην Αττική. Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, την Εθνική Οδό, αυτό που κατεβαίνει προς τη Μαλακάσα και στις Αφίδνες.

Στον κόμβο Καπανδριτίου με το Πολυδένδρι βρέθηκε ο δήμαρχος Ωροπού «η φωτιά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Έχουμε πολύ δυνατούς ανέμους. Η φωτιά είναι στα όρια της Εθνικής Οδού. Έχουμε αναζοπύρωση μεγάλη στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Είναι τέσσερα τα ενεργά μέτωπα: στην Ιπποκράτειο, στην Εθνική Οδό, αυτό που κατεβαίνει προς Μαλακάσα και στις Αφίδνες», ανέφερε.

Η αναζωπύρωση στον δρόμο προς Βαρνάβα, απένατι από τις Αφίδνες είναι τεράστια με τη φωτιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη αυτή την στιγμή. Ακούγονται εκρήξεις, ενώ οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες που βρίσκονται στον κόμβο Καπανδριτίου με το Πολυδένδρι απομακρύνουν τα τηλεοπτικά συνεργεία και όποιον άλλο βρίσκεται στο σημείο.

Σε εξέλιξη επιχείρηση εναέριων μέσων

Τα πυροσβεστικά οχήματα έχουν πάρει θέση για να αντιμετωπίσουν το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί. Υπάρχουν φόβοι ότι το πύρινο μέτωπο θα περάσει τον δρόμο. Η κινητοποίηση είναι μεγάλη, με τα εναέρια μέσα να πραγματοποιούν ρίψεις, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Η κίνηση της φωτιάς είναι προς την περιοχή των Αφιδνών. Η αστυνομία έχει σταματήσει την κυκλοφορία στο σημείο, με τις φλόγες να απέχουν περίπου 400 μέτρα από το οδόστρωμα, καίγοντας το δάσος.

Related posts

Πώς φτιάχνουμε σπορείο για καλλιέργεια λαχανικών από σπόρο (+video)

Ανάλυση Ιγνατίου: Αν η Τουρκία επιτεθεί, Ελλάδα και Κύπρος θα είναι μόνες τους

Newsroom

Αλέξης Τσίπρας: «Κάντο όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία» για τους λογαριασμούς ρεύματος – Έρχονται νομοθετικές προτάσεις

Newsroom