ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνταγές

Ρεβιθόψωμο της Γιαγιας

Ρεβιθόψωμο της Γιαγιάς

«Ρεβιθόψωμο της Γιαγιάς»  μια ελληνική παραδοσιακή συνταγή που με το πέρασμα τον χρόνων χάθηκε

Υλικά

  1. 2 φλιτζάνια ρεβίθια
  2. 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
  3. 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  4. αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς να τα μουλιάζουμε. Την επόμενη μέρα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Με ένα μίξερ του χεριού αρχίζουμε να τα σπάμε πολύ καλά ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό και χτυπάμε συνεχώς έως που να γίνει ένας παχύς χυλός, που θα μοιάζει με τον χυλό που κάνουμε για τα πάνκε’ι’κς

    Προσθέτουμε το λάδι λίγο αλάτι, πιπέρι. Εάν έχουμε χρόνο αφήνουμε για μια ώρα, για να μπορέσει να απορροφήσει λίγο το νερό, αλλιώς μαγειρεύουμε αμέσως.
    Γυρίζουμε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, 20 εκατοστά περίπου ρίχνουμε ελαιόλαδο για να καλύψουμε το κάτω μέρος του τηγανιού. Ρίχνουμε το μισό μείγμα στο τηγάνι και το απλώνουμε στο μέγεθος του. Προσθέτουμε λίγο φρεσκοκομμένο πιπέρι πάνω και τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου.

    Ψήνουμε 8-10 για λεπτά, έως ότου η σόκα θα πάρει ένα χρυσό-καφέ χρώμα γύρω από τις άκρες. Αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστό. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα.

    Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ρεβίθια με την ίδια ποσότητα αλεύρι από ρεβίθια και η διαδικασία παραμένει ίδια.

    Καλη επιτυχία !!

 

 

Related posts

Μοσχάρι στιφάδο στη γάστρα

Ντολμαδάκια Γιαλαντζί

Φακές Σούπα