ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΕιδήσειςΕπικαιρότηταΡοή Ειδήσεων

Ρολά κατέβασε σήμερα η εστίαση η μεγαλύτερη βιομηχανία της Ελλάδας

Ρολά κατέβασε σήμερα η εστίαση η μεγαλύτερη βιομηχανία της Ελλάδας – «Πόλεμο» με τους καταστηματάρχες της εστίασης άνοιξε η Κυβέρνηση 

«Νέκρωσε» σήμερα η μεγαλύτερη βιομηχανία της Ελλάδας, η εστίαση αφού κατέβασε ρολά για μία μέρα.

Οι καταστηματάρχες είναι οργισμένοι και αντιδρούν στα μέτρα τα οποία έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, τα οποία τους υποχρεώνουν να ελέγχουν τους πελάτες τους και να ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού (ή τεστ εάν είναι εξωτερικός χώρος). 

 

Η κυβέρνηση έχει ανοίξει «πόλεμο» με τους καταστηματάρχες της εστίασης, καθώς από την πρώτη μέρα που ξέσπασε η πανδημία τα περισσότερα μέτρα αφορούσαν την εστίαση, ενώ προσφάτως ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε τους επιχειρηματίες της εστίασης «αχάριστους».

Να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω των μέτρων που επέβαλλε η κυβέρνηση, παρατηρήθηκε μείωση κίνησης άνω του 50% στην πλειονότητα των καταστημάτων εστίασης, καθώς οι ανεμβολίαστοι αρνούνται να πάνε με τεστ, ενώ και πολλοί εμβολιασμένοι εξέφρασαν με αυτό τον τρόπο την δυσαρέσκεια τους για τα νέα μέτρα.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων ΠΟΕΣΕ τα αιτήματα του Κλάδου είναι:

 • Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη.
 • Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα.
 • Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.
 • Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.
 • Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
 • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
 • Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
 • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
 • Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

Διαρθρωτικά μέτρα

 • Ειδική Γραμματεία ή Επιμελητήριο Εστίασης.
 • Επίλυση του εργατικού κόστους με ειδικές ρυθμίσεις σε στρεβλώσεις της εργατικής νομοθεσίας που δεν λαμβάνουν υπόψη της υψηλής έντασης επιπλέον κοστολογίων του κλάδου (νυχτερινά, βραδινά, αργίες, σαββατοκύριακα) και την μοναδικότητά του, στο σύνολο των εργασιακών θέσεων.
 • Εξορθολογισμός του κλάδου με δομικές αλλαγές.

 

Επίσης ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης καλεί για τη συμμετοχή και στήριξη στην απεργία υποστηρίζοντας ότι ο κλάδος εργαλειοποιείται. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο κλάδος από την αρχή της κρίσης της πανδημίας, έχει επιδείξει πλήρη ενσυναίσθηση και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην προστασία της Δημόσια Υγείας, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας πελατών και εργαζομένων. “Σε αντίθεση με άλλους χώρους συνάθροισης (βλ. Εκκλησία, γήπεδα, ΜΜΜ), ο κλάδος της εστίασης έχει να επιδείξει υψηλά ποσοστά εμβολιασμού παρόλο το κόστος και την ταλαιπωρία στην λειτουργία των επιχειρήσεων”, υποστηρίζει.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Σοβαρή τουρκική πρόκληση στην Κύπρο: Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ και ανάγκασε σκάφος του λιμενικού να αποσυρθεί

Σεισμός εντάσεως 2,9 Ρίχτερ με επίκεντρο το Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι – Έγινε πολύ αισθητός στην Αθήνα

Newsroom

ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΑΓΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ !!!