ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΕιδήσειςΡοή Ειδήσεων

Ρωσία: Η Κίνα έχει δικαίωμα να παίρνει μέτρα για να προστατέψει την «κυριαρχία» της

Ρωσία: Η Κίνα έχει δικαίωμα να παίρνει μέτρα για να προστατέψει την «κυριαρχία» της

Η Ρωσία χαρακτήρισε «σαφή πρόκληση» την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν. Τόνισε ότι η Κίνα έχει το δικαίωμα να παίρνει τα «απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει την κυριαρχία της»

 

Η Ρωσία χαρακτήρισε «σαφή πρόκληση» την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν. Στην πρώτη αντίδρασή της, η Μόσχα τόνισε ότι η Κίνα έχει το δικαίωμα να παίρνει τα «απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει την κυριαρχία της».

«Η κινεζική πλευρά έχει το δικαίωμα να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της κυριαρχίας της και της εδαφικής της ακεραιότητας όσον αφορά το πρόβλημα της Ταϊβάν», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Χαρακτήρισε την επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν «σαφή πρόκληση» με στόχο τον περιορισμό της Κίνας.

Η Ρωσία υποστήριξε, νωρίτερα, το Πεκίνο σε σχέση με την επίσκεψη αυτή, προειδοποιώντας την Ουάσινγκτον ότι το ταξίδι αυτό θα θέσει τις ΗΠΑ σε τροχιά σύγκρουσης με την Κίνα.

 

Πηγές: AFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ethnos

 

Related posts

Συνελήφθησαν επ ‘ αυτοφώρω όταν προσπάθησαν να βανδαλίσουν τον τοίχο των Ηρώων

Newsroom

Μητσοτάκης: Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο

Newsroom

Έμερ Κουκ Δ.Ε.Ο.Φ.: «Θέλουμε να αξιολογήσουμε τα δεδομένα ώστε να δούμε: είναι πραγματική παρενέργεια η θρόμβωση ή πρόκειται για σύμπτωση;»