ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Αθλητισμός

Σαν σήμερα 26 Ιουλίου ο Πύρρος Δήμας “έκατσε κάτω απ’ τη μπάρα” και έκανε την Ελλάδα περήφανη

Σαν σήμερα 26 Ιουλίου ο Πύρρος Δήμας “έκατσε κάτω απ’ τη μπάρα” και έκανε την Ελλάδα περήφανη

Πύρρος Δήμας: Σαν σήμερα, πριν ακριβώς από 26 χρόνια, ο Πύρρος Δήμας στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης.

Ο Έλληνας αρσιβαρίστας κατάφερε να κατακτήσει το δεύτερο κατά σειρά χρυσό μετάλλιό του. Αυτό το επίτευγμα έλαβε χώρα στην Ατλάντα. Η Ατλάντα για όσους δεν γνωρίζουν, βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ).

Εκεί λοιπόν, ο Πύρρος Δήμας, στις 26 Ιουλίου του 1996 κατάφερε να χαρίσει ένα μεγάλο χαμόγελο σε όλους τους Έλληνες. Κατάφερε να τους γεμίσει με δάκρυα χαράς και υπερηφάνειας. Υπερηφάνειας, διότι η Ελλάδα κατέκτησε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Πύρρος Δήμας είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική προετοιμασία και έδειχνε πως θα πήγαινε για να πετύχει ακόμη μια διάκριση. Ωστόσο, ούτε ο ίδιος δεν περίμενε πως θα κατάφερνε να ανέβει ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο Έλληνας αρσιβαρίστας αποφάσισε να λάβει μέρος στην κατηγορία των 83 κιλών, όπως και έγινε. Αυτό έγινε πάλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης. Εκείνοι, είχαν πραγματοποιηθεί τέσσερα χρόνια νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα, το 1992.

Η συγκεκριμένη νίκη του Πύρρου Δήμα δεν συνοδεύτηκε απλώς από δάκρυα χαράς. Είχε να κάνει και με την πίστη που έδειχνε ο προπονητής του για τις δυνατότητές του. Ο Χρήστος Ιακώβου πίστευε στις ικανότητες του Πύρρου Δήμα και το έδειχνε πέρα από το βλέμμα του και με τη φωνή του.

Η φράση του Χρήστου Ιακώβου «Κάτσε κάτω απ’ τη μπάρα», έμεινε στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ελληνικού Αθλητισμού. Η νίκη, η πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο ήταν μονόδρομος για τον Πύρρο εκείνη τη στιγμή. Ο Δήμας κατάφερε να σηκώσει 180 κιλά στο αρασέ, 212.5 στο ζετέ και 392.5 στο σύνολο.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τοξοβολίας (Ολυμπιακό τόξο), η Δωροθέα Ποιμενίδου

check

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα έρχεται από την Κωπηλασία και το Στέφανο Ντούσκο

Newsroom

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Δεύτερο χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης