ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Οικονομία

Σαρακοστιανό τραπέζι: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

Σαρακοστιανό τραπέζι: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές – Ακριβότερο κατά 8,2% από πέρυσι 

 

Για τις τιμές στα σαρακοστιανά τρόφιμα, ο κ. Αναγνωστόπουλος εκτίμησε ότι θα είναι περίπου 8,2% ακριβότερα, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με το “Καλάθι” θα υπάρξουν κάποιες μειώσεις.

 

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για το μέτρο μείωσης τιμών που ξεκίνησε στα σούπερ μάρκετ.

«Ξεκίνησε στα σούπερ μάρκετ το μέτρο μείωσης τιμών, είχαν προετοιμαστεί τα σούπερ μάρκετ», δήλωσε ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος και εξήγησε πως, «δεν είναι όλα τα προϊόντα ακριβότερα στην Ελλάδα, η επέμβαση έγινε εκεί που είναι».

Ειδικά για το βρεφικό γάλα, παρατήρησε πως «έχει να κάνει με την αυξημένη κερδοφορία και με την εικόνα της αγοράς που είναι μικρή και δεν παράγεται όλο αυτό το γάλα στην Ελλάδα, επιπλέον φταίει και η υπογεννητικότητα» και συμπλήρωσε ότι «μεσοσταθμικά έχουμε μείωση 15%».

«Ο μηχανισμός εκπτώσεων δεν είναι ίδιος στη χώρα μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε και πρόσθεσε πως τα μέτρα που ελήφθησαν είναι «διαρθρωτικού χαρακτήρα και το πρόβλημα είναι διαχρονικό».

«Οι μειώσεις τιμών στα τρόφιμα θα αρχίσουν να φαίνονται ύστερα από μερικούς μήνες που θα εφαρμοστούν τα μέτρα που ξεκίνησαν 1η Μαρτίου», απάντησε σε παρατήρηση σχετικά με τις υψηλές τιμές στα τρόφιμα, για τα οποία είπε πως «εφαρμόζεται πλαφόν και υπάρχει πλαφόν στις τιμές των τροφίμων. Συν τω χρόνω, όμως, πρέπει να διορθώσουμε προβλήματα στην ελληνική αγορά».

 

 

Related posts

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Αύριο η καταβολή στους δικαιούχους

Newsroom

Κόκκινος συναγερμός για τα σιτηρά: Στον αέρα οι προμήθειες από Ουκρανία – Καλπάζουν οι τιμές

Υπ. Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης: «Αίτημα της ΓΣΕΕ η ψηφιακή κάρτα εργασίας»