ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

Σαρώνουν τα ελληνικά τυριά στο εξωτερικό: Η γραβιέρα Νάξου 3η στη λίστα με τα 50 κορυφαία του κόσμου

Σαρώνουν τα ελληνικά τυριά στο εξωτερικό: Η γραβιέρα Νάξου 3η στη λίστα με τα 50 κορυφαία του κόσμου

Τα Ελληνικά τυριά διέπρεψαν σε παγκόσμια βαθμολόγηση προϊόντων για τον Ιούνιο του 2022, με τρία εξ’ αυτών να καταλαμβάνουν θέσεις μέσα στην πρώτη πεντάδα.

Το γαστρονομικό site TasteAtlas, το οποίο ως στόχο του έχει την καταγραφή, διατήρηση και ανάπτυξη των τοπικών γεύσεων και των εστιατορίων που σερβίρουν παραδοσιακή κουζίνα ανά τον κόσμο, τοποθέτησε 13 τυριά της Ελλάδας στην κορυφαία 50άδα του πλανήτη!

Στην τρίτη θέση της λίστας του και πρώτη ανάμεσα σε όλες τις Γραβιέρες θα βρει κανείς την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!
Για την μεγάλη αυτή επιτυχία του κορυφαίου προϊόντος της ναξιώτικης τυροκομίας μίλησε, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι με την Μάριον» του Open, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.
Στην κάμερα του «Σήμερα» μίλησε και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα, κ. Σέρκος Χαρουτουνιάν, ο οποίος στάθηκε στις, μεγάλης σημασίας, διήμερες ενημερωτικές εκδηλώσεις για νέους αγρότες που διοργανώνει ο ΕΛΓΟ Δήμητρα στο «εμβληματικό για την αγροτική παραγωγή» (όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε) νησί μας. Ακόμη, ο κ. Χαρουτουνιάν μίλησε και για μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προσπάθεια του ΕΛΓΟ που αφορά στις ζωοτροφές!

Related posts

Κοινωνικό Μέρισμα 2020: Ποιοι θα πάρουν και πότε το διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, όλα τα ποσά

Νέα 24ωρη απεργία σε ΟΣΕ και Προαστιακό – Κανονικά θα λειτουργήσουν Μετρό και ΗΣΑΠ

New York Times – Πρόταση των ΗΠΑ σε Τουρκιά: «Δώστε στην Ουκρανία τους S-400 και παίρνετε F-35»

Newsroom