ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Σχολεία: Oι ειδικοί καταλήγουν σε άνοιγμα των σχολικών μονάδων τη Δεύτερα 10/1 με  3 τεστ την εβδομάδα και 5 αν υπάρχει κρούσμα

Σχολεία: Oι ειδικοί καταλήγουν σε άνοιγμα των σχολικών μονάδων τη Δεύτερα 10/1 με  3 τεστ την εβδομάδα και 5 αν υπάρχει κρούσμαΣε αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων κατέληξαν οι λοιμωξιολόγοι που συνεδριάζουν από τις δύο το μεσημέρι.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του greekaffair.gr οι ειδικοί κατέληξαν να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου με 3 τεστ την εβδομάδα. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κρούσμα, τότε οι μαθητές θα κάνουν 5 τεστ, ένα ημερησίως δηλαδή, την εβδομάδα. Επιπρόσθετα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ζητούν να ισχύουν νέοι κανόνες σε περίπτωση θετικού κρούσματος στην τάξη και να υποβάλλεται σε τεστ το σύνολο των συμμαθητών (εμβολιασμένοι και μη) σε τακτικό έλεγχο, καταργώντας το σύστημα «σταυρός» – που περιόριζε το καθημερινό testing μόνον σε εκείνα τα παιδιά που κάθονταν στο μπροστινό και  στο πίσω θρανίο ή στο πλάι του επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Σχετικές ανακοινώσεις θα κάνουν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως γύρω στις 6 το απόγευμα, οπότε και θα ανακοινώσουν έξτρα διαγνωστικά τεστ για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες.

Σημειώνεται πως το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης στα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 χρόνων δεν είναι υψηλό, φτάνοντας το μέγιστο στο 50% στην ηλικιακή ομάδα των 17χρονων και έχοντας μείωση 5%-10% για κάθε ηλικιακή υποομάδα από 17 και κάτω. Στα 12χρονα παιδιά για παράδειγμα το ποσοστό εμβολιασμού είναι μόλις 15% και στα 15χρονα φτάνει το 30%.

Τα δε  παιδιά ηλικίας 5-11 χρόνων, δηλαδή της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης και του δημοτικού σχολείου είναι στην πλειονότητά τους ανεμβολίαστα, καθώς από τα περίπου 750.00, έχουν εμβολιαστεί μόλις τα 21.500.

Εντούτοις, αρκετοί ειδικοί -εντός και εκτός της Επιτροπής- εκφράζουν δεύτερες σκέψεις επιμένοντας πως πρέπει να μετατεθεί για τουλάχιστον μία εβδομάδα το άνοιγμα των σχολείων -δηλαδή, να επαναλειτουργήσουν στις 17 του μήνα ή και στις 24-, ώστε να υπάρχει μια σαφέστερη εικόνα σχετικά με την διασπορά του ιού μετά την εορταστική περίοδο.

Παράλληλα υποστηρίζουν πως επειδή το 5ο κύμα αναμένεται να κορυφωθεί σε συντομότερο χρονικό διάστημα συγκριτικά με τα προηγούμενα λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας της Omicron τη λύση της τηλεκπαίδευσης  για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

 

Related posts

Μητσοτάκης: Σύμμαχός μας το διεθνές δίκαιο για να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία (βίντεο)

Newsroom

Έμειναν στα λόγια για άλλη μια φορά με την Ε-65. Δεν παραδόθηκε ούτε σήμερα…

Η ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ & Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ στο Θέατρο Παλλάς