Κοινοποιείστε το άρθρο

Σε αντίμετρα προχωράει η Ρωσία ως απάντηση στις κυρώσεις: Απαγορεύονται οι πτήσεις αεροπορικών εταιρειών από 36 χώρες 

Η Μόσχα αποφάσισε να προχωρήσει στην απαγόρευση πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών 36 κρατών ως απάντηση στις κυρώσεις.

Η Ρωσία αποφάσισε να απαγορεύσει τις πτήσεις αεροπορικών εταιρειών 36 κρατών ως απάντηση στις απαγορεύσεις πτήσεων από μεριάς Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είχε προηγηθεί η απόφαση της ΕΕ την Κυριακή (27/02), η οποία αφορούσε στο κλείσιμο του εναέριου χώρου της για τα ρωσικά αεροσκάφη, καθώς και το «πάγωμα» αποθεματικών και περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας.
Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε. αναφέρεται για τις ρωσικές αερογραμμές: «Θα πρέπει να απαγορευθεί για οποιοδήποτε αεροσκάφος που εκμεταλλεύεται ρωσικούς αερομεταφορείς ή για οποιοδήποτε αεροσκάφος νηολογημένο στη Ρωσία ή για οποιοδήποτε αεροσκάφος που δεν είναι νηολογημένο στη Ρωσία, που ανήκει ή ναυλώνεται ή ελέγχεται με άλλον τρόπο από οποιοδήποτε πρόσωπο, οργανισμό ή φορέα της Ρωσίας να προσγειώνεται , να απογειώνεται ή να πετάει πάνω από το έδαφος της Ένωσης».
Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι Λαϊκές δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο