ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΕιδήσειςΟικονομία

Σε ελεύθερη πτώση το πετρέλαιο: Υποχώρησε κατά 6% μετά το «παράθυρο ειρήνης» στην Ουκρανία

oil-petrelaio

Σε ελεύθερη πτώση το πετρέλαιο: Υποχώρησε κατά 6% μετά το «παράθυρο ειρήνης» στην Ουκρανία

Πτώση καταγράφουν εκ νέου οι τιμές του πετρελαίου διευρύνοντας τις απώλειες από τη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς η Ουκρανία και η Ρωσία οδηγούνται σε διαπραγματεύσεις και εξαιτίας των ανησυχιών για μια πτώση στην πετρελαϊκή ζήτηση της Κίνας μετά το lockdown στη Σαγκάη, ύστερα από την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

 

Το Brent διαμορφώνεται χαμηλότερα 1,18 δολάρια ή 1,1% στα 111,30 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ είχε φτάσει και μέχρι τα 109,97 δολάρια.

Το West Texas Intermediate διαμορφώθηκε στο χαμηλό των 103,46 δολαρίων υποχωρώντας 1,09 δολάρια ή 1%, στα 104,87 δολάρια.

Τη Δευτέρα και τα δύο συμβόλαια έχασαν περίπου 7% το κάθε ένα.

Η Ουκρανία και η Ρωσία συναντιούνται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για τον πρώτο γύρο διαπραγματεύσεων μετά από δύο εβδομάδες.

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία έχουν περιορίσει την προσφορά πετρελαίου και νωρίτερα αυτόν τον μήνα οδήγησαν τις τιμές σε υψηλό 14 ετών.

“Οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται ξανά υπό πίεση εν μέσω προσδοκιών για τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαλάρωση των κυρώσεων ή αποφυγή του ρωσικού πετρελαίου από τη Δύση”, αναφέρει αναλυτής στη Nissan Securities.

“Μια επιτυχημένη κατάπαυση του πυρός θα μπορούσε επίσης να αυξήσει την προοπτική αναβίωσης μιας ιρανικής πυρηνικής συμφωνίας”, πρόσθεσε.

Related posts

Β.Κικίλιας: “Ο τουρισμός είναι η λαϊκή οικονομία της χώρας μας”

Newsroom

Στα ύψη οι τιμές των τροφίμων – Ποια μέτρα εξετάζει το οικονομικό επιτελείο

Newsroom

Κουρδικό : «Πράσινο φως» από το Λευκό Οίκο για εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία – Δεν θα εμπλακούμε καθόλου και αποσύρουμε τα στρατεύματα μας