ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Σε λίγο οι δηλώσεις Μητσοτάκη: Θα ζητήσει συγγνώμη, θα αναλάβει και θα επιρρίψει ευθύνες

Σε λίγο οι δηλώσεις Μητσοτάκη: Θα ζητήσει συγγνώμη, θα αναλάβει και θα επιρρίψει ευθύνες

Την αποτίμηση της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού κατά την κακοκαιρία που έπληξε την Αττική θα κάνει σήμερα ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, τις ελλείψεις που εντοπίστηκαν και στα όσα πρέπει να αλλάξουν για καλύτερη ανταπόκριση σε παρόμοια φαινόμενα. «Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει με ειλικρίνεια στους πολίτες και δεν θα κρυφτεί, όπως δεν το κάνει ποτέ», σημείωνε στενός συνεργάτης του.

Θα ζητήσει συγγνώμη ο πρωθυπουργός από τους πολίτες

Από την πρώτη στιγμή στην κυβέρνηση έχουν αναγνωρίσει ότι υπάρχουν ευθύνες για την ταλαιπωρία που βίωσαν κυρίως οι οδηγοί που βρέθηκαν στους δρόμους του Λεκανοπεδίου κατά την επέλαση του χιονιά και παρουσιάστηκαν ανεπάρκειες σε πολλά επίπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες που πέρασαν δύσκολες στιγμές και για την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπήρξαν. Ο πρωθυπουργός έχει πλήρη εικόνα για τα όσα συνέβησαν τη Δευτέρα, τι πήγε λάθος, που υπήρξαν αβελτηρίες, αλλά, και που το Κράτος μπόρεσε να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων και ειδικότερα στην αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσε το πρωτοφανές φαινόμενο.

Οι ευθύνες για το χάος

Όσον αφορά τις ευθύνες, αναμένεται να τονίσει την ανεπάρκεια ιδιωτικών εταιρειών που είναι υπεύθυνες για την ομαλή λειτουργία των χερσαίων μεταφορών και ήδη έχει παρέμβει η κυβέρνηση. Ειδικά για την Αττική Οδό, όπου με παρέμβαση του πρωθυπουργού έχει δεχτεί να αποζημιώσει με 2 χιλιάδες ευρώ τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο, ενώ θα επιβληθούν επιπλέον ποινές με βάση το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης του υπουργείου Μεταφορών. Αυτό δεν αφορά, προφανώς, τις αποζημιώσεις που θα διεκδικήσουν από την εταιρεία όσοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι για ώρες στον αυτοκινητόδρομο. Σε αποζημιώσεις προς τους επιβάτες θα προχωρήσει και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων επέβαλε ήδη πρόστιμα.

Οι αδυναμίες της τοπικής αυτοδιοίκησης

Ειδική αναφορά, εκτιμάται ότι θα κάνει ο πρωθυπουργός στις αδυναμίες της τοπικής αυτοδιοίκησης να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών, είτε αυτές αφορούν την πρόσβαση στο οδικό δίκτυο που είναι στην ευθύνη τους είτε στην προετοιμασία για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν εντοπίσει και τα προβλήματα συντονισμού που παρουσιάστηκαν σε κεντρικό επίπεδο.

Σε αυτά θα αναφερθεί, σύμφωνα με πηγές, ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι έχει υπάρξει αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, όμως είναι ένα νέο υπουργείο που ακόμα χρειάζεται πολύ δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο που έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση προς τους πολίτες. Η κριτική αυτή δείχνει τις ευθύνες στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, χωρίς, όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, να τίθεται θέμα για τον κ. Στυλιανίδη.

Related posts

Wirtschaftswoche:Τσίπρας – Τσακαλώτος ποντάρουν στην ανάπτυξη της Ελλάδας μέσα από τα ναρκωτικά!

Newsroom

Έρχονται έκτακτα μέτρα για τον για τον κορωνοϊό : Τι εισηγήθηκαν οι ειδικοί για την Αττική, σήμερα οι αποφάσεις

Newsroom

Αλλαγές για τους στρατεύσιμους: Θα δίνονται πιστοποιητικά άσκησης επαγγέλματος για τεχνικές ειδικότητες