ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πολιτισμός

ΣΕΗ – Καταγγελία: Επιλέγουν Έλληνες ηθοποιούς με βάση τους followers και τα likes στα Social Media

ΣΕΗ – Καταγγελία: Επιλέγουν Έλληνες ηθοποιούς με βάση τους followers και τα likes στα Social Media

 

Έντονη οργή από το ΣΕΗ για την απαίτηση κάποιων παραγωγών οι ηθοποιοί να διαθέτουν πολλούς followers και likes

 

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αναφερόμενη στον τρόπο που γίνονται κάποιες οντισιόν. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το ΣΕΗ, εκτός από το βιογραφικό των ηθοποιών, οι υπεύθυνοι ζητούν να τους ενημερώσουν και για τον αριθμό των followers που έχουν στα social media, κάτι που δεν συνάδει με την επαγγελματική και καλλιτεχνική παρουσία των ηθοποιών στις τηλεοπτικές σειρές.

Η καταγγελία του ΣΕΗ

«Ύστερα από μαρτυρίες μελών μας, υπέπεσε στην αντίληψη του σωματείου μας πως σε κάποια casting για τηλεοπτικές σειρές της επόμενης σεζόν, οι υπεύθυνοι της εν λόγω διαδικασίας, ζητάνε από τους υποψήφιους ηθοποιούς, εκτός από το βιογραφικό τους σημείωμα, τον αριθμό των followers που διαθέτουν στα social media.

Με την παρούσα ανακοίνωση θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά πως ο αριθμός των followers στα social media δεν μπορεί επ ουδενί ν’ αποτελεί κριτήριο επιλογής ενός ηθοποιού για την εργασία του και καμία σχέση δεν έχει με την καλλιτεχνική διαδικασία.

Δεν μπορεί η ψηφιακή εικόνα ενός ηθοποιού και ο τρόπος που αυτή διατίθεται ηλεκτρονικά, να επηρεάζει το αναφαίρετο δικαίωμα του στην εργασία. Αυτό προσβάλει την ανθρώπινη αυτοδιάθεση της καθεμίας και του καθενός εργαζόμενου, να ορίζει δίχως φόβο τη διαδικτυακή του παρουσία, εφόσον φυσικά επιθυμεί να έχει. Στην εποχή της εμπορευματοποίησης των πάντων είναι σαφές ότι ανακουφίζει την εξουσία της εκάστοτε εργοδοσίας να αξιολογούμαστε με νούμερα και στατιστικές. Να είμαστε αντί για εργαζόμενοι καλλιτέχνες, εταιρείες και μηχανισμοί εκπλήρωσης προωθητικών ενεργειών που ωφελούν πάνω απ’ όλα τους ίδιους και τους μελλοντικούς πελάτες τους, τις διαφημιστικές εταιρίες.

Καλούμε όλες και όλους τους ηθοποιούς που συμμετέχουν σε τηλεοπτικά casting και γίνονται μάρτυρές τέτοιων απαξιωτικών συμπεριφορών για το σύνολο του επαγγέλματος, να απευθύνονται κατευθείαν στο σωματείο τους. Μόνο εμείς οι ίδιοι, οι εργαζόμενοι ηθοποιοί, μπορούμε και οφείλουμε, να προστατέψουμε την εργασία μας από την υποβάθμιση που η εποχή επιβάλλει στη ζωή και στη τέχνη μας».

Related posts

H ΟΛΠ Α.Ε.: Παραχώρησε το κτήριο του ΣΙΛΟ στο ΥΠΠΟΑ για την ανέγερση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων

Newsroom

Νωρίτερα ξεκινούν θεατρικές παραστάσεις και ζωντανές συναυλίες

Newsroom

H Victoria Hislop σας προσκαλεί να υπογράψετε κι εσείς το αίτημα για «Ανοιχτά Βιβλιοπωλεία»